CEO Piet Sanders
©laura moens

Voedingsbedrijf Ter Beke uit Waarschoot gaat voor meer vegetarisch en wordt What's Cooking?' 

Voedingsbedrijf Ter Beke uit Waarschoot legt niet langer de focus op vlees, maar wil meer vegetarische en plantaardige producten aanbieden. Het bedrijf verandert ook van naam en wordt nu 'What's Cooking?'.

Ter Beke uit Waarschoot viert de 75ste verjaardag en daar horen enkele veranderingen bij. Zo verandert het Waarschootse bedrijf van naam en wordt het 'What's Cooking?'. "Met onze nieuwe naam willen we aantonen dat we niet alleen luisteren naar wat rondom ons gebeurt, maar er ook mee aan de slag willen gaan", legt CEO Piet Sanders uit. 

"Tegen 2030 moet 15% van ons aanbod vegetarisch zijn"

Het bedrijf werd ooit opgericht als slagerij en is daarom nog altijd bekend voor zijn charcuterie en lasagne van 'Come a casa'. Met de vernieuwing van naam komt er ook een strategieverandering. Zo wil het bedrijf zich in de toekomst meer toeleggen op vegetarische en plantaardige producten. "We willen duurzame voeding als een  gewoonte gaan beschouwen en daarom gaan we ons meer toeleggen op plantbased en vegetarisch" zegt Sanders. Bedoeling is dat 15% van het volume van kant-en-klare maaltijden en beleg dat What's Cooking? produceert, vegetarisch wordt tegen 2030. "Vandaag is dat minder dan vijf procent", weet de CEO. "De vleesconsumptie, zeker van vers vlees, staat onder druk."

Duurzaamheid overal

What's Cooking? gaat die vernieuwde duurzaamheid ook doortrekken naar minder gebruik van water en plastic. Tegen volgend jaar wil de groep ook 100% op groene elektriciteit draaien en een vijfde minder voedsel verspillen. Om de nieuwe strategie en duurzaamheidsambities te realiseren investeert Whats' Cooking? de komende vijf jaar 150 miljoen euro.   

Vorig jaar was het beursgenoteerde bedrijf goed voor een omzet van 781 miljoen euro en telde het ruim 3.000 werknemers. What's Cooking? heeft twaalf fabrieken in België, Nederland, Frankrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk. 

Meest gelezen