CD&V-burgemeesters Francis Benoit (Kuurne), Walter De Donder (Affligem) en Dirk De fauw (Brugge) kijken de malaise in de Vlaamse regering met lede ogen aan.
Volledig scherm
PREMIUM
CD&V-burgemeesters Francis Benoit (Kuurne), Walter De Donder (Affligem) en Dirk De fauw (Brugge) kijken de malaise in de Vlaamse regering met lede ogen aan. © Alexander Haezebrouck / Dieter Bacquaert / Benny Proot

Deze CD&V-burgemeesters zijn scherp: “Stikstof leeft niet bij bevolking, ruziënde ministers wél”

CD&V-voorzitter Sammy Mahdi speelt all-in. Hij blijft de boeren trouw, desnoods vliegen de christendemocraten uit de regering. De partij moest eindelijk een smoel hebben, klinkt het. Maar loont die strategie ook? CD&V-burgemeesters aanschouwen het stikstofspektakel met de nodige scepsis. “De tradtionele partijen gaan hiervoor klappen krijgen in 2024.”

76 reacties

  • Mieke Ponet

    1 jaar geleden
    Stikstof leeft niet bij de bevolking, normaal zou dat wel moeten maar de heren vergeten wel iets dat de over grote meerderheid gewoon zwijgt en wacht op de verkiezing in 2024 om de rekening te presenteren. 11 van de 13 punten heeft CD&V al binnen in het stikstof dossier en nog zijn niet akkoord en heren voor mij is gezondheid door minder stofstof veel belangrijker dan altijd maar meer productie in de veeteelt.
  • Gerda Phlypo

    1 jaar geleden
    Alles is begonnen met de green deal van eu parlementslid Timmermans uit Nederland die absoluut geschiedenis wil schrijven als DE grote groene jongen.
  • PETER PERMENTIER

    1 jaar geleden
    De politiek en zijn leden zijn goed bezig, waar mijn verstand niet bij kan is dat dit probleem sinds 1994 al op tafel lag, men nog bouw vergunningen van grote loodsen goedkeurde zonder dat er werd toegezien dat de N2 wordt of ammoniak werd aangepakt 30 jaar de zaak laten rotten en nu pas gaan terug schroeven
  • Jan Verheyen

    1 jaar geleden
    Onze boeren moeten geen dieren vetmesten om uit te voeren. Dat is het grote stikstofprobleem. Zelfvoorzienend moeten we terug worden, graan en andere gewassen telen voor eigen gebruik en dus veel minder telen om dieren te voederen.
  • wesley netnem

    1 jaar geleden
    Veel van die Nox komt uit het Ruhrgebied in Duitsland , uit Frankrijk en zelfs uit het VK ons land binnen gewaaid ! Men is er ook nog niet helemaal uit welke Stikstofoxiden door Welke Industrie veroorzaakt worden en juist hoeveel ? Dat er beperkingen moeten komen begrijpt iedereen ! Maar als de grote buurlanden , heel de EU niet dezelfde regels opgelegd krijgen is het een oneerlijke beperking ! Trouwens in de rest van de wereld Liggen ze niet wakker van vervuilingen !!