Dominique Michel, CEO van handelaarsfederatie Comeos: "Huidige situatie is niet langer houdbaar."
Volledig scherm
PREMIUM
Dominique Michel, CEO van handelaarsfederatie Comeos: "Huidige situatie is niet langer houdbaar." © Photo News / BELGA

ANALYSE. Is Delhaize slechts de eerste in rij? “Als dit lukt, volgt een groot deel van de rest”

De nieuwe franchisestrategie is volgens Delhaize “de enige optie” om nog een duurzame toekomst te hebben. Experts geven de supermarktketen gelijk: staan de andere Vlaamse supermarkten het lot van Delhaize te wachten? “Het is simpel: het is aanpassen of verdwijnen.”

179 reacties

  • Patrick Symons

    1 jaar geleden
    De vakbonden oogsten wat ze gezaaid hebben. Alle winkels zelfstandig betekent bye bye vakbond bij de delhaize supermarkten.
  • guido Bervoets

    1 jaar geleden
    De neoliberale gedachte is dat iedereen maar zo assertief moet zijn om voor zichzelf op te komen en alles zelf maar met de directies te regelen. Loon, werkomstandigheden enz. Neoliberalen en bedrijfsleiders haten de werknemersvakbonden. Maar niet iedereen is zo assertief en onderlegd om dat te doen en dan krijgt men uitbuiting en misbruiken.
  • Simonne Vaerewijck

    1 jaar geleden
    @Noel Laperre werkloosheidsuitkeringen zijn een 100% vlaamse bevoegdheid. Dat vakbonden zich bezig houden met de werkloosheid zijn de door vlaenderen zo geroemde privatiseringen. Trouwens de door de staat georganiseerde Hulpkas voor Werkloosheid kost een veelvoud in vergelijking met de vakbonden.
  • Chris Verberne

    1 jaar geleden
    Voor diegenen die vinden dat vakbonden staken om te staken. Vergeet niet dat uw jaarlikse vakantie, de vijf dagen week, de tijdskredieten; er gekomen zijn doordat mensen hiervoor gestaakt hebben. Zelf heb ik dag en nacht, op feestdagen, steeds klaar gestaan voor het bedrijf waar ik werkte. Ik was gemotiveerd en men kon steeds op mij rekenen. Op 21 mei 2021 kreeg ik te horen dat mijn afdeling gesloten werd en verloor mijn werk. Het is plezant als werkgevers je kunnen dumpen wanneer ze willen.
  • Noel Laperre

    1 jaar geleden
    Je kan niet onderuit aan de evolutie van de markt. Als de overheid de basisspelregels (lees cao´s) voor twee handen vol sectoren zelf zou bepalen en wettelijk verankeren. En..de werkloosheidsuitkeringen professionalisere. Dan zijn de vakbond vehikels obsoleet. Daar heb je natuurlijk wel competente mensen voor nodig. Een contradictio in terminis bij het huidige vivaldi.