Gasbubbels komen boven in de Baltische zee na explosies bij de Nord Stream pijpleidingen.
Volledig scherm
Gasbubbels komen boven in de Baltische zee na explosies bij de Nord Stream pijpleidingen. © via REUTERS

Explosies Nord Stream-pijpleidingen mogelijk werk van pro-Oekraïens commando: “Jacht met vijf mannen en vrouw aan boord”

UpdateDe ontploffingen aan de Nord Stream-gaspijpleidingen 1 en 2 in september vorig jaar zijn het werk van een pro-Oekraïense groep. Dat suggereert een inlichtingenrapport van de Amerikaanse autoriteiten volgens ‘The New York Times’. Duitse onderzoeksjournalisten melden dan weer dat een westerse inlichtingendienst in de herfst van vorig jaar aan Duitse collega's vertelde dat het om een Oekraïens commando ging. De journalisten zeggen ook dat de Duitse onderzoekers het vaartuig van de daders hebben geïdentificeerd én de crew die aan boord was.

21 reacties

  • Polutnik Ronald

    1 jaar geleden
    En wat is nu het probleem als ze het ooit eens te weten komen wie deze aanslag heeft gepleegd .
  • emiel wouters

    1 jaar geleden
    Ja en al hetgeen zij doen hebben ze geleerd van hun voorgangers DE USSR. Ze (de russen) moeten nu niet klagen dat van hetzelfde laken een broek krijgen. En dan maar klagen dat zij niet volgens het boekje vechten. Kijk maar eens wat ze in Oekraïne doen.
  • Elisabeth Verschueren

    1 jaar geleden
    Diegenen die hier continu zeggen dat dit enkel door de VS gedaan kan zijn door de complexiteit/voorbereidingen: ik denk dat jullie een aantal Europese landen serieus onderschatten (UK, Frankrijk, Duitsland zelf etc...). En dan heb je een aantal Baltische staten. Finland: niet te onderschatten... Maar ja. De overgrote meerderheid die zegt VS... VS... VS... zitten denk ik continu in dezelfde echo kamer :-)
  • Marc Mettepenningen

    1 jaar geleden
    ik denk dat enkel de VS en misschien ook de UK technisch in staat zijn om zo een terroristische actie uit te voeren, bovendien is de VS de enige mogendheid met een motief .
  • Jos Plessers

    1 jaar geleden
    De echte waarheid zullen we nooit kennen.