© Politie Carma

Hardrijder haalt 121 km/uur in zone 70 en mag rijbewijs voor 15 dagen afgeven

Genk/Houthalen-Helchteren/Oudsbergen -

De politie Carma heeft zaterdag een verkeersactie gedaan in Genk, Houthalen-Helchteren en Oudsbergen. Twee bestuurders waren onder invloed van drugs. Een snelheidsduivel scheurde met 121 km/uur door een zone 70 en verloor meteen het rijbewijs.

Olivier Simons

785 bestuurders kregen zaterdag een alcoholtest opgelegd. Vijf van hen hadden een glas te veel op. Bovendien testten twee chauffeurs positief op drugs en verloren ze meteen hun rijbewijs voor 15 dagen. Eén motorrijder werd onderschept met een vervalste nummerplaat. Hij stond ook geseind voor verschillende overtredingen. De motorfiets werd getakeld en de vervalste nummerplaat in beslag genomen.

De politie controleerde ook de snelheid van 679 bestuurders. 128 van hen reden te snel en zullen een boete krijgen, ongeveer 19 procent. Eén chauffeur haalde zelfs 121 km/uur waar 70 km/uur toegestaan is. Het rijbewijs van de snelheidsduivel werd meteen ingehouden voor 15 dagen.

Daarnaast stelde de politie nog 12 onmiddellijke inningen op, onder meer voor gsm-gebruik, rijden zonder gordel en het ontbreken van een geldig keuringsbewijs. Drie personen kregen een waarschuwing voor de technische vereisten van hun voertuig, de bestuurder van een opgedreven bromfiets kreeg een pv. siol

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer