Brand in schroothoop bij recyclagebedrijf in Zutendaal: geen gevaar voor omwonenden

In recyclagebedrijf Eurocycling aan de Tiendenstraat in Zutendaal is vanmiddag om 16 uur brand uitgebroken. De brandweer van hulpverleningszone Oost-Limburg heeft het vuur intussen kunnen blussen. Er vielen geen gewonden. 

Vanmiddag rond vier uur brak brand uit in recyclagebedrijf Eurorecycling aan de Tiendenstraat in Zutendaal. Het vuur ontstond in een hoop schroot. Hoe dat gebeurde, is nog niet duidelijk. 

"We kregen de brand uiteindelijk onder controle, samen met werknemers van het bedrijf", vertelt Peter Vanspauwen van brandweerzone Oost-Limburg. "We konden water pompen uit het nabijgelegen Albertkanaal. De brand bleef gelukkig beperkt tot die ene schroothoop en is intussen geblust. Het bedrijf is intussen zelf de rest van het schroot aan het "shredden" om te voorkomen dat het vuur opnieuw opflakkert." 

Geen gevaar voor omwonenden

Buurtbewoners kregen aanvankelijk de raad ramen en deuren dicht te houden en ventilatiesystemen uit te schakelen. Maar er bleek achteraf geen gevaar te zijn voor de omwonenden. Automobilisten moesten ook een tijdlang het industriegebied ter hoogte van de Tiendenstraat mijden.

Meest gelezen