De wagen van de Amerikanen met kogelgaten
Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved.

Twee ontvoerde Amerikanen dood aangetroffen na klopjacht in Mexico

In Mexico zijn twee van de vier ontvoerde Amerikanen dood aangetroffen na een grote klopjacht. De andere twee zijn levend teruggevonden. De groep Amerikaanse vrienden trok vorige week van South-Carolina naar Mexico, waar een van hen een medische ingreep had gepland. Volgens de FBI werd de groep "in een wagen gesleurd en meegenomen door gewapende mannen".

Een uitstap van een groep Amerikaanse vrienden naar Mexico is geëindigd in een ware nachtmerrie. Een van de vrienden, een moeder van zes kinderen, had er een medische ingreep gepland. De rest van de groep ging mee ter ondersteuning van de vrouw.

Toen ze in de Mexicaanse stad Matamoros aankwamen, werden ze beschoten en gekidnapt door gewapende mannen. Mogelijk was de groep verwikkeld geraakt in een strijd tussen verschillende drugsbendes. Ze werden verkeerdelijk beschouwd als Haïtiaanse drugssmokkelaars. Dat schrijft CNN. Meteen na de ontvoering werd een grote klopjacht op poten gezet.

Vandaag meldt de staatsgouverneur dat twee mensen bij de aanval zijn omgekomen. De twee andere Amerikanen werden levend teruggevonden, al zou één wel gewond zijn. 

Medisch toerisme in Mexico

Mexico is een populaire bestemming voor "medisch toerisme". Vaak zoeken Amerikanen er een goedkopere alternatieven voor de prijzige behandelingen in eigen land of zijn ze op zoek naar medicijnen die in Amerika niet beschikbaar zijn. 

Volgens het Centrum voor Ziektepreventie en Controle houdt dat wel degelijk risico's in. Afhankelijk van de bestemming en de faciliteit groeit de kans op infecties en complicaties.

De snelwegen in de regio rond het dorpje Matamoros behoren tot de gevaarlijkste van Mexico. De regio wordt geteisterd door criminele bendes. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken raadt reizen naar het gebied dan ook af. 

Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen