Een pas geplaatst raam in de nieuwe vleugel van het gemeentehuis werd ingegooid
Peter Reekmans

Vandalen richten opnieuw vernielingen aan in Glabbeek, burgemeester belooft extra camera's

Vandalen hebben afgelopen weekend opnieuw lelijk huis gehouden in Glabbeek. Ze richtten vernielingen aan en spoten graffiti. Burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) is woedend. "Er komt nog meer cameratoezicht", belooft hij. 

Afgelopen weekend hebben vandalen opnieuw een spoor van vernieling getrokken door Glabbeek. Dat gebeurde na fuiven in jeugdhuis Bunker en in Hangaar 44. De gemeente heeft sinds de coronaperiode opvallend veel last van vandalisme. "Er zit niets anders op dan bijkomende bewakingscamera's te plaatsen", zegt burgemeester Reekmans.

De beelden spreken voor zich. Vandalen spoten graffiti op speeltuigen in een gemeentelijke speeltuin. Ze gooiden een pas geplaatst raam stuk aan de nieuwe vleugel van het gemeentehuis. En in de omgeving van Hangaar 44 vernielden ze een laadpaal en braken ze de brievenbus van het OCMW open. 

Grafitti op een speeltuig
Peter Reekmans

Meer bewakingscamera's

Burgemeester Reekmans is woedend: "Er lijkt maar geen einde te komen aan dit aanhoudende vandalisme in ons dorp waarmee enkele onnozelaars gestart zijn na de coronaperiode. Het herstellen van al deze zaken kost de gemeente enorm veel geld. Daarom moeten we als gemeentebestuur nu drastische maatregelen nemen en permanente camerabewaking plaatsen op heel wat publieke locaties." 

Glabbeek plaatste al camera’s op het terrein van de gemeenteschool en er komen er ook op de volledige site van het gemeentelijk domein in de omgeving van Hangaar 44 en op de site van het gemeentehuis en jeugdhuis Bunker. "Maar ook op de gemeentelijke speeltuinen in de deelgemeenten en het skatepark zijn we genoodzaakt camerabewaking te gaan plaatsen. Het was absoluut niet onze bedoeling het dorp vol met camera’s te hangen, maar doordat de kostprijs van al dit vandalisme fors blijft oplopen, moeten we wel drastisch investeren in camerabewaking", stelt de burgemeester. 

Ook een laadpaal vlakbij Hangaar 44 moest eraan geloven
Peter Reekmans

Meest gelezen