Na de heisa over de pensioenbonussen voor onder anderen Siegfried Bracke, roept Michel Maus op om nog een aantal andere aspecten van het financieel parlementair statuut te herbekijken.
Volledig scherm
PREMIUM
Na de heisa over de pensioenbonussen voor onder anderen Siegfried Bracke, roept Michel Maus op om nog een aantal andere aspecten van het financieel parlementair statuut te herbekijken. © Damon De Backer / Sofie Silbermann

Parlementsleden ontvangen nettovergoeding van 2.500 euro bovenop loon: “Criticasters van Bracke en De Croo moeten eerst in de spiegel kijken”

Herman De Croo (Open Vld) en Siegfried Bracke (N-VA) staan in het oog van een politieke storm sinds bekend raakte dat zij als voormalige voorzitters van de Kamer van Volksvertegenwoordigers bovenop hun pensioen een extra uittredingsvergoeding hebben ontvangen. Maar volgens onze fiscaal expert Michel Maus schort er wel meer aan het financieel parlementair statuut: “Parlementsleden krijgen bovenop hun loon maandelijks een belastingvrij forfait van maar liefst 2.497,06 euro. Een werknemer die telewerkt heeft recht op een forfait van... 148 euro.”