"Door de inflatie staat de koopkracht onder druk, en dus denken mensen er beter over na waar ze het goedkoopst kunnen winkelen", zoals hier in Auchan.
Volledig scherm
PREMIUM
"Door de inflatie staat de koopkracht onder druk, en dus denken mensen er beter over na waar ze het goedkoopst kunnen winkelen", zoals hier in Auchan. © Tine Schoemaker

Belgen kopen massaal eten over de grens: “En toch verliest iedereen hierbij”

In het laatste kwartaal van vorig jaar kochten Belgen 36 procent meer voedingsproducten in het buitenland dan in het jaar voordien, goed voor een absoluut record van 172 miljoen euro. Wat betekent dat voor de supermarkten in eigen land? “De reserves raken op en het is de schuld van de politiek”, reageert voedingsfederatie Fevia scherp.

90 reacties

  • Jo Bosman

    1 jaar geleden
    De enige die hierbij verliest zijn de dure winkels en de staat. Dat is dus niet iedereen . Een jaar over de grens winkelen aan 1000 euro per maand levert de klant 4000 euro op naargelang wat hij koopt . Dat is niet niks . Daarvan heb je een mooie maand vakantie .
  • van leeuwen leroy

    1 jaar geleden
    Ja alles onder inflatie stoppen..en dan ni klappen over absurde btw...de prijzen hier zijn achterlijk hoog...de bedrijven profiteren van de wereldproblemen en worden nog rijker over onze rug.em de overheid doet vrolijk mee.
  • Werner Everaerts

    1 jaar geleden
    Eens zullen onze goede ministers hun ogen wel eens open gaan en denken dat ze verkeerd bezig zijn. Hoe duurder het alles word hoe meer ik een uitstapje naar het buitenland doe. De kleine man heeft al genoeg gestaakt en de stem laten horen. We worden uitgelachen. Hopelijk gaan die handelaars in staking en word er wel geluisterd.
  • oscar zwart

    1 jaar geleden
    Dan maken de meesten er een leuk dagje uit van,met als eindafrekening te moeten concluderen dat de extra,s,een hapje en een drankje+brandstof,je weer met een kater thuis brengt.
  • Geert Haelewyn

    1 jaar geleden
    5,30 euro voor 3 pakken contrex water in auchan Ronq (in promo). 5.30 voor 1 pak contrex water in de Carrefour bij ons in België.