© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

“Iedereen gaat wel eens van iedereen winnen”

Ook Lierse trapt het komende weekend hun seizoen op gang. Vrijdagavond zullen ze de vernieuwde Proximus League op gang trappen bij Roeselare. Coach Eric Van Meir kijkt al vooruit naar de volgende jaargang.

dvd

DE PLOEG: “Overal dubbele bezetting”

“We zochten en vonden ervaring en leiderschap. Met Vanhamel en Joachim haalden we twee jongens die net kampioen werden in tweede klasse. De Belder was tweede in de topschuttersstand na Velikonja. En Frans en Wils kent iedereen. Alle posities zijn dubbel bezet, nu is het kwestie van keuzes maken. Van de drie diepe spitsen (De Belder, Joachim, Elgabas, red.) staat er maar één in de basis. Op rechtsback moeten we de situatie nog bekijken. Habarugira was een tijd out en is nu weer fit, maar Vinck deed het prima in de voorbereiding.”

HET WERK OP DE MARKT: “Het werk is af”

© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

“Inkomend verwacht ik niets meer, we hebben ervoor gezorgd dat we snel klaar waren met ons huiswerk. Alleen als een sleutelspeler nog vertrekt, is er ruimte voor iemand nieuw. Uitgaand is het nog even afwachten wat er met Hafez gebeurt. Er wordt heel hard aan hem getrokken, maar voorlopig werd er niet voldoende geboden. We laten hem niet gratis gaan. Ook al hebben we met Yakubu en Poelmans wel jongens die ook op zijn positie kunnen spelen. Jongens zoals El Ansri, Bruylandts en Kuffour mogen sowieso nog altijd vertrekken.”

DE AMBITIES: “Vol voor de periodetitel”

“Ik ga niet roepen dat we de beste ploeg hebben, maar net als Antwerp steken wij niet onder stoelen of banken dat we kampioen willen worden. We gaan meteen vol voor die eerste periodetitel, want dan sta je al in de finale. Daarom dat ons huiswerk zo vroeg af was. Met onze transfers moeten we simpelweg beter doen dan vorig seizoen. En als je onze slechte start wegdenkt, die 8 op 30, dan deden we toen al mee voor de titel. We hebben een pak spelers die in het verleden een promotie afdwongen, dat kan ons ook helpen om de druk wat af te houden.”

DE CONCURRENTIE: “Roeselare is ook sterk”

© JEFFREY GAENS

“Deze reeks is zo sterk, iedereen gaat van iedereen wel een keer winnen. Antwerp is uiteraard de grote favoriet. Als je zo veel geld geeft om Dierckx bij Club Brugge weg te halen en ook nog Camus, Remacle enzovoort haalt, dan weet je het wel. Ook sterk is Roeselare, zo bleek uit onze matchvoorbereiding. Daar ga je niet zomaar winnen. Met Van Acker en Lecomte bijvoorbeeld zijn die versterkt. En dan heb je OHL, dat met Ferrera een ervaren coach heeft en ondanks het vertrek van Bostock en Croizet nog kwaliteit heeft.”

DE COMPETITIEFORMULE: “Niet eerlijk, maar bon”

“De 1B-formule? Typisch Belgisch, hé. Als je de meeste punten haalt over 28 matchen, maar geen periodetitel pakt, ben je geen kampioen. Dat is niet eerlijk, maar bon, de regels zijn bekend, je moet je erbij neerleggen. Dat je met plaats 2, 3 en 4 terechtkomt in play-off 2, vind ik dan weer wel mooi. Dan zet je als ploeg toch stappen. En stel je maar eens voor dat je dan nog dat Europese ticket afdwingt, hoe onwaarschijnlijk ook. Maar ik hoop niet dat we dat pakken. Geef mij toch maar gewoon de titel.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Voetbal