© BELGA

Slachtoffer Maalbeek in ziekenhuis nadat ze in rechtszaal werd omvergelopen door beschuldigde

De vrouw die dinsdagnamiddag omvergelopen werd in de rechtszaal door beschuldigde Ibrahim Farisi ligt nog in het ziekenhuis. Dat zei Olivia Venet, advocate van slachtofferorganisatie Life4Brussels, woensdag bij de start van de zitting. De politie stelde een proces-verbaal op van het incident, ook al zou het niet met opzet gebeurd zijn.

Bron: De Standaard

Venet bracht het incident dinsdagavond ter sprake aan het einde van de zitting. Iedereen in de zaal had gezien hoe beschuldigde Ibrahim Farisi, die als vrij man verschijnt op het proces, eerder in de namiddag naar buiten gestoven was. Wat velen niet hadden gezien, was dat Farisi bij het verlaten van de zaal nog een vrouw op de achterste rijen omvergelopen had die aan de rug gewond was geraakt bij de explosie in metrostation Maalbeek. De vrouw, die in een rolstoel zit, moest met haar been omhoog zitten in de zaal.

Venet zei dinsdag dat de vrouw naar het ziekenhuis werd gebracht en ze bevestigde woensdag dat ze daar nog steeds ligt. Ze verkeert niet in een kritieke toestand, maar de dokters willen toch nog enkele tests uitvoeren, klonk het. Venet kwam bij de start van de zitting terug op het incident, omdat het ‘onverdraaglijk’ en ‘onaanvaardbaar’ was wat er gebeurd is, ook al gebeurde het volgens haar niet met opzet. ‘Voor onze cliënten betekent het enorm veel. Het kan niet dat mensen die slachtoffer werden van de aanslagen opnieuw hier slachtoffer worden.’ Ze vroeg de voorzitster ook om Farisi tot de orde te roepen.

Voorzitster Laurence Massart stelde Venet enigzins gerust met de boodschap dat de politie een proces-verbaal had opgesteld van het incident en dus niet zonder gevolgen zou blijven. Ze zei ook dat ze opdracht had gegeven om de uitgang van de zaal beter vrij te houden. Ze zei dat het niet voor het eerst is dat Farisi de zaal ‘met - laten we zeggen - tumult’ verlaat, en dat ze hem al gevraagd had om dat niet te doen, maar dat het blijkbaar weinig effect heeft. ‘Hij heeft zijn manieren om de zaal te verlaten, die eigenlijk geen manieren zijn’, zei Massart, die eraan toevoegde dat haar bevoegdheden beperkt zijn.

Wel zou ze Ibrahim Farisi nog aanspreken op zijn gedrag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER