© Getty Images

Ongeschoren benen van Primoz Roglic zijn druk gespreksonderwerp in radio peloton: “Ik wacht nog even”

Hij zou eigenlijk pas terug koersen in de Ronde van Catalonië, maar Primoz Roglic maakt in Tirreno-Adriatico, enkele weken vroeger dan gepland, zijn rentree in het peloton. Weliswaar met behaarde benen. De Sloveen lacht het weg. “Ik wacht nog even.”

Jorunn Vannoorden

Het vorige wielerjaar was niet het beste voor Primoz Roglic. Na z’n val in de Ronde van Spanje ging het bergafwaarts met z’n schouder, waardoor hij die in de winter liet opereren. De revalidatie daarvan duurde aanvankelijk langer dan verwacht en daarom zou de Sloveen enkel de Ronde van Catalonië rijden ter voorbereiding van de Giro, toch zijn grote doel dit jaar. Maar last minute schreef Jumbo-Visma hem toch in voor Tirreno-Adriatico.

Ongepland zou je denken, want zijn scheermes heeft Roglic duidelijk niet gebruikt voor zijn komst naar Italië. “Ik wacht nog even”, grapt de Sloveen op de vraag wanneer zijn dons eraf gaat. “Het geeft jullie iets om over te schrijven en praten.”

Ongeschoren benen in een profpeloton zijn echt not done, het was de voorbije dagen dan ook een druk gespreksonderwerp in radio peloton.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het zal de Sloveen worst wezen dat er nog wat haar op z’n benen staat, Roglic is vooral blij om terug te kunnen koersen. “Het liep goed op training, ik zit een beetje voor op mijn schema en daarom ben ik hier toch van start gegaan”, aldus Roglic die wel eens de eindwinnaar van deze Tirreno-Adreatico kan worden. “Het is altijd goed om competitieritme op te doen. De vorm is ook goed genoeg om competitief te zijn.”

“De revalidatie vroeg wel wat tijd, maar alles gaat de goede kant uit en ik ben blij dat ik hier kan koersen”, ging hij verder. “Het was een last minute beslissing, maar het voelt goed om terug te zijn en te koersen met de jongens. Je kan wel ganse dagen trainen, maar je hebt ook dat laatste tikkeltje nodig, koersen om beter te worden door te rijden tegen de beste en snelste renners. Zo word je ook sterker. Ik voel me goed, maar de zware dagen komen er nog aan in deze koers. We zullen wel zien.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer