© Mercedes F1 team

Mercedes: "We missen het gevecht met Ferrari"

Mercedes-motorsport baas Toto Wolff hoopt dat Ferrari snel in vorm geraakt, want hij mist de gevechten van Mercedes met het Italiaanse team.

F1journaal.be

Na drie overwinningen van Ferrari in 2015 werd er verwacht dat Ferrari het Mercedes moeilijk zou maken in 2016, maar dat is tot nog toe niet het geval. Het Italiaanse team is zelfs ingehaald door Red Bull en is nu het derde beste team.

Toto Wolff had maar al te graag een gevecht gezien tussen Mercedes en Ferrari. "Formule 1 leeft door de mooie gevechten tussen rijders en teams. Ferrari is een groot merk met bekwame mensen aan boord. Het zou plezierig geweest zijn om dit op de baan te hebben uitgevochten."

"Om de één of andere reden lukt het in de recente races niet voor Ferrari om op niveau te presteren, het niveau dat zij verwachten te halen en dat ook wij hadden verwacht."

Wolff vindt persoonlijk dat een gevecht tussen Mercedes en Ferrari goed zou zijn voor de sport. "Hoewel het wat absurd klinkt, keek ik er naar uit om te vechten met Ferrari. Ik hoop dat ze weer hun sterkte vinden zodat we op het circuit kunnen strijden."

De baas bij Mercedes verwacht in ieder geval dat Ferrari sterk zal terugkeren, net omdat het team zich al bezig houdt met de nieuwe reglementen voor volgend jaar. "Ik denk niet dat je ze mag afschrijven", gaat Wolff verder. "Ze hebben duidelijk een moeilijke tijd op dit moment. Ik denk dat ze erg snel de ommekeer zullen maken naar 2017. Onderschat nooit een team met zoveel passie en mogelijkheden. Zo zie ik het toch."

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer