© VRT - Joost Joossen

Sander Gillis stopt na ruim 10 jaar als Ketnetwrapper

Sander Gillis (30) stopt na meer dan 10 jaar als wrapper bij Ketnet. Dat heeft hij bekendgemaakt in zijn programma "Gillis en Govaerts" op MNM. Gillis neemt afscheid als wrapper op vrijdag 31 maart en maakt nog een afscheidsprogramma voor Ketnet, waarin hij op een ludieke manier fouten uit zijn wrappersverleden probeert recht te zetten.

BEKIJK - Sander Gillis kondigt zijn afscheid bij Ketnet aan:

Videospeler inladen...

Geen enkele Ketnetwrapper heeft die job ooit langer gedaan dan Sander Gillis. Hij nam in 2012 deel aan het programma "Wie wordt wrapper?", maar haalde het toen net niet van Sien Wynants. Op 6 december van dat jaar werd Gillis alsnog als verrassing voorgesteld als nieuwe wrapper. Die job heeft hij meer dan tien jaar gedaan, in combinatie met presentatie-opdrachten.

Gillis was op Ketnet naast wrapper ook jarenlang Ă©Ă©n van de gezichten van de weekendshow "Kingsize Live", het jaarlijkse "Gala van de Gouden K's" en de intrede van Sinterklaas. "Toen ik meer dan 10 jaar geleden bij de wrappersploeg mocht aansluiten, kon ik niet gelukkiger zijn. Dat gelukzalige gevoel is eigenlijk nooit weggegaan."

BEKIJK - Een aantal hoogtepunten uit de carrière van Ketnetwrapper Sander Gillis:

Videospeler inladen...

"Het voelt een beetje eng om mijn tweede thuis - de Ketnet-studio - nu achter me te laten, want Ketnet is een absurd plezante speeltuin: van live televisie maken, tot acteren, tot zingen, tot dansen", gaat hij voort. "Ik heb er echt alles mogen doen. Ik kon nergens zo goed op mijn bek gaan als bij Ketnet. Er zijn drie dingen die ik immens hard ga missen: "Het Gala van de Gouden K’s", mijn lieve Ketnet-collega’s en natuurlijk: de Ketnetters zelf", aldus Gillis.

Sander Gillis neemt afscheid van het Ketnetpubliek met een laatste programma: "Sander & beter". Vanaf 15 maart blikt hij in vijf afleveringen terug op zijn carrière als Ketnetwrapper, en specifiek op enkele zaken die verkeerd zijn gelopen en hij graag nog eigenhandig - en op een ludieke manier - wil rechtzetten. Op vrijdag 31 maart wordt de vijfde en laatste aflevering van het programma uitgezonden en neemt Gillis officieel afscheid van Ketnet, in "Sander & beter: het afscheid".

Zijn afscheid bij Ketnet betekent niet dat Sander Gillis VRT verlaat. Hij blijft werken voor radiozender MNM, waar hij samen met Laura Govaerts op weekdagen het avondspitsprogramma "Gillis & Govaerts" presenteert. Hij maakt ook de podcast "De "Thuis"-ploeg", over de gelijknamige Eén-serie voor VRT MAX. Daarnaast werkt Gillis aan een nieuwe podcast, en trekt hij deze zomer rond met de "Gillis & Govaerts Liveband".

Een foto van Sander Gillis uit 2012, in zijn beginperiode bij Ketnet
© Nathalie Dolmans

Meest gelezen