(c) Chris Tienpondt

Actie vrouwenafdeling CD&V in Eeklo: "De twee openbare toiletten in de stad moeten blijven"

 

Op deze internationale vrouwendag, hebben enkele CD&V-vrouwen in Eeklo actie gevoerd vóór het behoud van de openbare toiletten. De stad twijfelt eraan of ze de twee openbare toiletten wel of niet zal behouden. "Het onderhoud kost natuurlijk wel wat, maar die toiletten zijn echt wel nodig", zegt Vrouw en Maatschappij, "niet alleen voor vrouwen, maar voor iedereen."

Enkele leden van Vrouw en Maatschappij hebben aan één van de twee openbare toiletten in Eeklo actie gevoerd. Ze pleitten er voor het behoud van de toiletten, en deelden daarom WC-rollen uit aan passerende dames. "De openbare toiletten zijn er gekomen omdat uit een enquête bleek dat er vraag naar was", zegt actievoerster Eglantina Bodurri. "Het zou dan ook jammer zijn als ze zouden verdwijnen."  

Openbare toiletten kosten geld, "maar ze verbeteren de levenskwaliteit van veel mensen."

Eeklo is niet zeker of het de openbare toiletten zal houden. Het onderhoud ervan kost veel geld, zeker na het vandalisme dat er onlangs was. "Openbare toiletten zijn niet zo dikwijls te vinden in steden en gemeenten, maar ze zijn zeker belangrijk", vervolgt Bodurri, "niet alleen voor vrouwen. Ze geven meer levenskwaliteit en zelfstandigheid aan iedereen die Eeklo bezoekt om te winkelen of om aan cultuur te doen. En dan zijn er ook nog de ruim 20.000 inwoners. Volgens ons zijn die toiletten voor iedereen dus wel degelijk belangrijk, en de moeite om ervoor te betalen."

De actievoersters gaven de luisterende passanten een zakje cadeau. "Daarop staat een oranje stempel met onze boodschap op, en er zit een rol wc-papier in. Ze waren enthousiast en positief", besluit Eglantina Bodurri van Vrouw en Maatschappij.  

Meest gelezen