Man (32) in levensgevaar na schietpartij op straat in Hoboken, politie zoekt naar te voet gevluchte dader

In het Antwerpse district Hoboken is een 32-jarige man neergeschoten op straat. Dat meldt de lokale politie. Het slachtoffer verkeerde een tijdlang in levensgevaar, de dader vluchtte te voet en wordt opgespoord door de politie.

jvh
Bron: BELGA

De schietpartij vond woensdagnamiddag plaats in de Draaiboomstraat. De 32-jarige M. B. – die in de buurt woont – en een familielid werden er benaderd door een onbekende die een wapen trok en verschillende schoten loste. Het slachtoffer zou tweemaal in de borst geraakt zijn, en werd door het familielid – dat ongedeerd bleef – naar het ziekenhuis gebracht. De man was zwaargewond, maar is inmiddels buiten levensgevaar.

De dader ging er na afloop te voet vandoor, en wordt opgespoord. De politie is ter plaatse, en heeft een perimeter ingesteld. Het gerechtelijk labo is eveneens ter plaatse geroepen voor sporenonderzoek, met een explosievenhond wordt gezocht naar eventuele munitie. Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor poging tot moord.

Of de dader het enkel op het gewonde slachtoffer dan wel op beide personen had gemunt, is volgens de politie nog niet duidelijk. Over het motief en de context van de schietpartij is nog geen duidelijkheid. Een eventuele link met het drugsmilieu wordt onderzocht. Het slachtoffer had een tijdlang een frituur in de buurt, zijn ouders wonen vlak bij de plaats van de schietpartij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer