© AFP

120.000 euro aan luxe en een lap grond in Australië: dit zit in de goodiebag van de Oscars

Zelfs als ze niet winnen, gaan de genomineerden op de Oscaruitreiking niet met lege handen naar huis. Ook dit jaar krijgen alle grote kanshebbers een goodiebag ter waarde van 120.000 euro. Die zit vol luxeproducten, botox en zelfs een lap grond in Australië. Alleen: Lukas Dhont krijgt er geen.

Chocolade. Liposucties. Facelifts, haarimplantaten en Japans melkbrood. Zelfs een driedaagse trip met acht vrienden naar een vulkanisch eiland in Italië. Opnieuw puilen de goodiebags op de Oscars uit van luxe. Grote merken betalen al jarenlang tot 4.000 euro om een product in het gegeerde tasje te steken, en zo de Hollywoodsterren stevig te pamperen. Dat doen de bedrijven zonder enige garantie: het is niet verplicht om de spullen in de goodiebag te aanvaarden, gebruiken of promoten. Maar stel dat het lukt, dan is dat onbetaalbare reclame.

LEES OOK. Ex-genomineerde Vlamingen over de winstkansen van ‘Close’: “Slim, hoe Lukas Dhont dit aanpakt”

In totaal zitten er 60 items in de tas – waaronder ook massageolie, een zijden kussensloop en met de hand geplukte bio-dadels – samen goed voor 120.000 euro. Dat is iets minder dan de 127.000 euro van vorig jaar. Toen zat er onder meer een verjongingskuur, wodka, olijfolie met vlokken goud en 25.000 euro aan renovatiecheques in het zakje. Het duurste ‘item’ was een stukje land in Schotland. Ook nu krijgen de ontvangers een lap grond, deze keer in Australië – de grootte en locatie blijven geheim.

Zo zal het menu eruitzien op de officiële afterparty van de Oscars.© REUTERS

Fish and chips

Niet iedereen krijgt straks op de ceremonie in Los Angeles een goodiebag toegestopt. Het peperdure cadeau is exclusief voorbehouden voor de genomineerde acteurs, actrices en regisseurs. Lukas Dhont vist dus achter net: hij is met Close genomineerd voor beste internationale film, niet voor regie.

LEES OOK. Dit zijn alle genomineerden voor de Oscars

Dhont is wel welkom op de officiële afterparty, waar het eten wordt geserveerd door de Britse sterrenchef Elliott Grover. Ook hij maakte zijn menu al bekend. Dhont mag onder meer delicatessen uit de Engelse keuken zoals fish and chips, pastei van kip en truffel en als dessert een typische trifle verwachten.

De 95ste Oscaruitreiking vindt plaats in de nacht van 12 op 13 maart, in het Dolby Theatre in Hollywood. De ceremonie wordt bij ons uitgezonden via GoPlay, het online platform van Play4.

(dvg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER