Vincent Van Peteghem (CD&V)
Volledig scherm
PREMIUM
Vincent Van Peteghem (CD&V) © Photo News

ONZE OPINIE: “Je hebt ministers zoals Vincent Van Peteghem die proberen en je hebt er zoals Karine Lalieux die blokkeren”

“Het nieuwste pensioenvoorstel van Karine Lalieux (PS) is slechter dan het vorige om de stijgende vergrijzingskost aan te pakken. Ze versoepelt nog om minder te werken”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Dit is geen voorstel met het oog op slagen binnen Vivaldi. En die therapeutische hardnekkigheid van Lalieux steekt schril af tegenover Vincent Van Peteghem (CD&V).”

  1. ONZE OPINIE: “De CM-baas racete op een speedpedelec van vergrijzing naar euthanasie. Maar het is schuldig verzuim om het debat over onze zorg te negeren”
    PREMIUM

    ONZE OPINIE: “De CM-baas racete op een speedpede­lec van vergrij­zing naar euthanasie. Maar het is schuldig verzuim om het debat over onze zorg te negeren”

    “CM-baas Luc Van Gorp maakte een ongelukkige koppeling tussen het probleem van de vergrijzing en euthanasie na een voltooid leven. Zelfs de cheerleader van het recht op euthanasie Jean-Jacques De Gucht uitte bedenkingen. Maar een herorganisatie van onze zorg dringt zich wel op en politici steken het hoofd in het zand”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde.
  2. ONZE OPINIE. “Met deze alarmerende begrotingscijfers mogen politici de hemel niet beloven. Liever de harde boodschap dan”
    PREMIUM
    56

    ONZE OPINIE. “Met deze alarmeren­de begrotings­cij­fers mogen politici de hemel niet beloven. Liever de harde boodschap dan”

    Om de bloedrode begroting weer op de rails te krijgen, zou PS-voorzitter Paul Magnette voor 15 miljard euro extra belastingen heffen. Voor N-VA-voorzitter Bart De Wever is het dan weer geen taboe om het mes te zetten in de gezondheidszorg. Populair is het mogelijk niet, maar het is tenminste eerlijk, schrijft politiek journalist Fleur Mees. “Met een begrotingstekort dat afstevent op 45 miljard euro moeten politici de hemel niet beloven. Wie wil geloven in sprookjes als ze straks toch als een gebroken spiegel uiteen spatten? Nee, dan liever de harde boodschap en hopelijk ook realistische voorstellen.”