Omdat de Artemis-I missie zonder grote problemen was verlopen onthulde NASA dat de Artemis-II missie in 2024 zal plaatsvinden.
Volledig scherm
Omdat de Artemis-I missie zonder grote problemen was verlopen onthulde NASA dat de Artemis-II missie in 2024 zal plaatsvinden. © Photo News

“In 2024 vliegen er opnieuw mensen naar de maan” NASA kondigt plannen aan voor Artemis II missie

Ongeveer drie maanden zijn er verstreken sinds NASA’s Orion-ruimtevaartuig in de Stille Oceaan terechtkwam na zijn vlucht naar de maan en terug. Na een zorgvuldige beoordeling van de succesvolle Artemis-I missie werd er besloten dat het tijd is voor de volgende stap. Voor het eerst sinds 1972 zullen astronauten opnieuw naar de maan reizen. “Ons doel voor de lancering van Artemis-II is november 2024”, aldus Jim Free (NASA chief of human exploration for deep space).

4 reacties

  • Jurgen Vermaut

    1 jaar geleden
    begrijpen wie begrijpen kan dat aan die Artemis raket nog geld wordt uitgegeven. Dat terwijl SpaceX deze maand nog de eerste proefvlucht gaat uitvoeren met hun Starship. Starschip is simpelweg superieur aan Artemis, hij is krachtiger, groter, en enorm veel goedkoper, bovendien nog eens herbruikbaar. Dat Artemis miskleun project van Boeing kost miljarden en brand nadien nog eens bijna volledig op in onze dampkring.
  • Bart Verwegen

    1 jaar geleden
    Onvermijdelijk, net zoals de mensen vroeger oceanen overstaken.
  • Tom De Ketelaere

    1 jaar geleden
    Ecologisch, maar van groen moet je wel zo snel mogelijk uw perfecte diesel naar het oosten sturen om daar nog 20 jaar rond te bollen
  • Coen Geurts

    1 jaar geleden
    Daar smijten ze miljarden aan weg. Zullen daar toch nooit kunnen wonen met 8 miljard mensen. Er zijn toch zoveel betere doelen om dat geld te besteden. En dan maar wereldwijde crisissen organiseren. Ik ben 64 en heb nooit anders geweten dat er crisis is. 't zal wel zijn met zo'n prutsers.