100-tal Delhaize-winkels blijft allicht nog tot dinsdag gesloten

De ongeveer honderd Delhaize-winkels die al sinds dinsdag gesloten zijn, zullen ook donderdag de deuren niet openen, zo meldt de Franstalige vakbond CNE. “De huidige situatie zal allicht aanhouden tot en met volgende maandag.”

mtm
Bron: BELGA

LEES OOK. Vakbond ACV Puls pleit voor “supermarktenstop” na aankondiging Delhaize

Dinsdag kondigde de directie van Delhaize aan dat alle winkels in eigen beheer, 128 vestigingen in totaal, verzelfstandigd zullen worden. Die winkels wil Delhaize voortaan via een model van zelfstandige winkeliers laten uitbaten. Nieuws dat erg hard aankwam bij de ongeveer 9.000 werknemers van de vestigingen die massaal besloten om spontaan het werk neer te leggen. Ook woensdag bleef daardoor nog een honderdtal winkels dicht, ook al hadden de vakbonden niet opgeroepen tot een staking.

Donderdag blijven opnieuw 98 van de 128 supermarkten in eigen beheer gesloten, 30 winkels zijn wel open. “Pas volgende dinsdag zal daar mogelijk verandering inkomen”, zo klinkt het bij CNE. Dan staat het eerste sociaal overleg op de agenda over Delhaizes plannen om alle winkels in eigen beheer te verzelfstandigen.

Delhaize heeft intussen zijn thuisleveringen tijdelijk gratis gemaakt nu tientallen winkels met een afhaalpunt gesloten zijn door een staking. De Collect-service, waarbij klanten hun boodschappen aan een winkel komen afhalen, is tot 20 maart stopgezet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen