ATV

Geparkeerde wagen brandt volledig uit in Deurne, oorzaak nog onbekend

Een wagen die geparkeerd stond in de Jeroom Beckstraat in Deurne-Noord is woensdagnacht volledig uitgebrand. Ook twee andere geparkeerde wagens liepen brandschade op. De oorzaak is onbekend.

joro, alya

Het was de Antwerpse politie die rond half drie de brand opmerkte. “Een interventieploeg reed vannacht voorbij het kruispunt van de Confortalei en de Jeroom Beckstraat en merkte rookontwikkeling op. Wat verder, in de Jeroom Beckstraat, zagen de inspecteurs vlammen uit een auto slaan”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns. De brandweer werd onmiddellijk verwittigd.

Bij het indraaien van de straat zagen de brandweerlieden de metershoge vlammen uit de Renault Scenic komen. Het vuur was snel gedoofd waardoor er doorslag naar de garage kon voorkomen worden. Twee andere geparkeerde wagens liepen schade op, net als de garagepoort en de dakgoot van het gebouw waar de auto geparkeerd stond. De Renault Scenic zelf brandde grotendeels uit.

De oorzaak van de brand is nog onbekend, maar de Antwerpse politie gaat niet uit van kwaad opzet. “Er zijn voldoende uitwijzingen om te spreken van een accidentele brand”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Bij de felle brand is niemand gewond geraakt en is de wagen getakeld. Verder was er ook duidelijke schade aan het dichtstbijzijnde pand.”

“Er was even schrik dat het vuur zich zou verspreiden naar het aanpalend huis, maar dat konden we gelukkig vermijden”, aldus Jasmien O van Brandweer Zone Antwerpen.

© bfm

© bfm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV