Bij supermarktketen Delhaize blijven donderdag 98 van de 128 supermarkten in eigen beheer gesloten voor de klanten.
Volledig scherm
Bij supermarktketen Delhaize blijven donderdag 98 van de 128 supermarkten in eigen beheer gesloten voor de klanten. © BELGA

Vakbond waarschuwt dat honderdtal Delhaizes mogelijk tot dinsdag gesloten blijft

Een “supermarktenstop” omdat er al zoveel supermarkten in ons land zijn. Die oproep lanceert ACV Puls in een persbericht naar aanleiding van Delhaizes intentie om alle winkels in eigen beheer te verzelfstandigen. De christelijke bediendebond voegt er ook een pleidooi voor één statuut voor alle werknemers in de sector van supermarkten aan toe. Ondertussen blijven ook vandaag een honderdtal Delhaizes gesloten.

103 reacties

  • Gino Denil

    1 jaar geleden
    Bedrijven sluiten niet omdat de looneisen te hoog zijn. Bedrijven verplaatsen zich omdat ze landen tegen elkaar uitspelen en in onze kapitalistische economie maximale winst het doel is. Als ze hier 30% winst maken en ze kunnen elders 40% winst maken met minder sociale lasten, lagere lonen en milieuvervuiling dan verhuizen ze. En daarna hopen ze om die 40% winst te realiseren met onze koopkracht.
  • Jean-Marc Thijs

    1 jaar geleden
    Vindt het ongelooflijk dat velen een oordeel vellen over het Delhaize personeel zonder zelf een dag in hun situatie of op de werkvloer gestaan te hebben. Luierikker en profiteurs vindt je in elke firma. Niet elk personeelslid heeft die ingesteldheid. Had de directie daar jaren geleden iets aan gedaan . Dan had er al iets opgelost geweest. Zo zijn er nog meer zaken geweest die oplosbaar waren. Vakbonden maken ook fouten . Maar ze zijn niet de enige geweest die dit gecreëerd hebben.
  • Marinus Verbelen

    1 jaar geleden
    Hoeveel werkenden zijn lid van een vakbond? Dus veel Delhaize medewerkers zullen geen lid zijn want zij hebben werk bij een multinational. Sommigen schrijven dat de vakbonden staken omdat ze hun grip verliezen op die grote winkels. Euhhh, die logica volgend zouden ze eigenlijk niets moeten doen. Extra werklozen is extra inkomsten. De reden waarom ze toch staken is op vraag vd werknemers en om iets extra's te bekomen voor hen die niet voor hetzelfde loon als een uitkering willen werken.
  • J. Platsteen

    1 jaar geleden
    De wilde staking is een aanslag op het bedrijf en zijn economische waarde. Vakbonden gebruiken economische terreur. De Ahold groep zal dat niet appreciëren. Hun plannen zijn duidelijk. Gevaar is dat ze overgaan tot sluiting. De werknemers die de vakbonden volgen zullen de 1sten zijn die sneuvelen.
  • marc castermans

    1 jaar geleden
    Is dit de oplossing waar de vakbonden achterstaan, gaat die staking iemand helpen? Deze staking gaat geïnteresseerden doen afhaken en dan kunnen de vakbonden die mensen hun uitkering uitbetalen.