Rusland vuurde in totaal 81 raketten en drones af. 34 raketten en 4 drones werden onderschept.
Volledig scherm
PREMIUM
Rusland vuurde in totaal 81 raketten en drones af. 34 raketten en 4 drones werden onderschept. © REUTERS / Photonews

Hoeveel raketten hebben Russen nog over na zware rakettenregen? “Rusland zit op gigantische voorraden uit Koude Oorlog”

Afgelopen nacht kreeg Oekraïne de zoveelste dodelijke Russische rakettenregen over zich heen. Het gaat over een van de zwaarste aanvallen sinds de start van het conflict. Oekraïne slaagt er al in om en bij de helft van die raketten te onderscheppen. Maar zal Oekraïne ze ooit allemaal kunnen tegenhouden? En hoeveel munitie heeft Rusland nog? “Het Westen heeft zelf nog amper luchtafweergeschut”, waarschuwt oud-kolonel Housen.

35 reacties

  • Mark Vrijdaghs

    1 jaar geleden
    Door het getreuzel van het Westen met de beloofde wapenleveringen aan Oekraïne gaat Rusland deze oorlog nog winnen. Poetin gaat dan zijn Euraziatische droom waarmaken. Tot spijt van wie het benijd.
  • Koen Huyck

    1 jaar geleden
    Dat Oekraïne kijkt van waar de raketten afgeschoten worden. Is dit vanop een schip, dan vallen ze toch dat schip aan en laten het zinken. Idem voor een landbasis. Inlichtingendiensten kunnen mss zien waar de raketten gestockeerd liggen.
  • Roger Wellens

    1 jaar geleden
    Het westen heeft deze beer wakker gemaakt, gewoon stom is dat. Tegen de Russen valt er niet te vechten, hun voorraad aan grondstoffen en manschappen is onuitputtelijk.
  • wesley netnem

    1 jaar geleden
    Het feit dat er treinen vol wapens , materiaal , munitie uit N-Korea vertrekken zegt genoeg ? Nu weet je ook onmiddellijk wie N-Korea al jaren geholpen heeft met zijn Raket en Kern programma , de Russen en Chinezen ! Deze twee landen zijn sinds de aantreding van Putin en Xi in oorlog met de VS en Westen ...jaren lang een Facade op trekken , Liegen en bedriegen in de VN en alle zaken Kwa mensenrechten met hun Veto's tegen houden !! Het zijn al 100j schurken staten en dat gaan niet veranderen !
  • Gino Denil

    1 jaar geleden
    Het gaat niet om NAVO plannen. Er was geen NAVO in Oekraïne en daar waren ook geen plannen voor. Er was in 2008 geen NAVO in Georgië en daar waren ook geen plannen voor. Het imperialisme en de agressie komt van Rusland. Rusland wil het oude rijk herstellen. En dat is inclusief de Baltische staten, Finland, Oekraïne, Wit-Rusland, Moldavië, een deel van Polen en de republieken in centraal Azië.