Priscilla Du Preez

Neef van Emilia Chini uit Maasmechelen ontwikkelt app om zoektochten te verbeteren 

Ben Chini, neef van Emilia Chini die vermist was in Maasmechelen, is bezig met de ontwikkeling van een app die zoektochten naar vermiste personen gestructureerder moet laten verlopen. De "Samen zoeken" app toont een centrale kaart en laat zo de exacte locaties zien van vrijwilligers die aan het zoeken zijn.

Naar aanleiding van de zoektocht naar Emillia Chini in Maasmechelen is Ben Chini, de neef van Emilia, gestart met de ontwikkeling van de app "Samen zoeken" die groepen mensen kan helpen om een vermiste persoon op te sporen. 

Een eerste prototype van de app is al uitgebracht en dat zijn ze nu volop aan het testen. Iedereen die zoekt, opent de app en deze legt de route vast die de persoon wandelt. Daarnaast zie je ook de locatie van andere gebruikers en is er ook een kaart die laat zien hoeveel mensen er al op een bepaalde plaats gezocht hebben.  

Gratis en gestructureerd

Ben Chini is app-ontwikkelaar van beroep en begon tijdens de verdwijning te werken aan de app. "De vrijwilligers gingen tijdens de zoektocht kaarten delen met elkaar waarop stond waar ze al gezocht hadden en waar niet. Ze probeerden zo meer grip te krijgen op de situatie, maar er was geen centrale kaart", vertelt Ben Chini. 

Er staat geen limiet op het aantal gebruikers en de app is gratis. Ben Chini wil dat ook zo houden: "Het is dus volledig zonder winstoogmerk. Het moet zo makkelijk mogelijk zijn zodat mensen die willen helpen ook echt kunnen helpen."

De vrouw, die aan dementie leed, was bijna een week vermist. Haar lichaam werd vorige week gevonden in het Mechels bos in Maasmechelen. 

Meest gelezen