Photo News / Photo News
Volledig scherm
© Photo News / Photo News

Minister van Werk Dermagne vraagt Delhaize andere pistes te onderzoeken: “Werknemers zijn geen koopwaar”

Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) is bereid een sociaal bemiddelaar aan te stellen bij Delhaize, nadat de warenhuisketen eerder deze week bekendmaakte dat hij zijn winkels wil verzelfstandigen. Mocht het tot die franchisering komen, dan wil de minister dat het management met echte beloftes komt over werkzekerheid en over de loon- en arbeidsvoorwaarden voor het personeel.

59 reacties

  • luc parmentier

    1 jaar geleden
    Binnenkort verkiezingen zeker, nog even de populist komen uithangen. Laat de vakbonden nog wat doen , we stevenen af op makro achtige toestanden maar dat begrijpen ze blijkbaar niet , de grootste roepers nu zijn achteraf de grootste bleiters.
  • Bart De keuster

    1 jaar geleden
    Allemaal kenners, hetzelfde paritair comité heeft geen invloed op de lonen maar enkel op het minimum loon en op het aantal verlofdagen en uren dat er mag gewerkt worden dus dat gaat hen niet helpen.
  • Bernard Deplacie

    1 jaar geleden
    Als onderneming moet men vooruit denken. Voor werknemers is dat geen slechte zaak. Alles verandert. Niemand staat op straat. Niets kan bij het oude blijven
  • Nico Herbots

    1 jaar geleden
    Euhm, in ons mooie kapitalistische en inmiddels lichtelijk van de rails afgeraakte systeem zijn werknemers juist WEL koopwaar beste meneer de minister. Wegwerpmateriaal dat je kan dumpen nadat je het hebt opgebruikt. De centen stromen naar boven en de miserie naar onder. Met dank aan deze en vele voorgaande regeringen. De verzelfstandiging zal wel leiden tot lagere lonen en hogere prijzen, zodat er nog meer euro's op dezelfde vette bankrekeningen terechtkomen. Hoewel, klanten zullen wegblijven.
  • Ludo Van Damme

    1 jaar geleden
    De almaar meer toenemende liberalisering van de arbeidsmarkt is zeker geen goed nieuws voor de weeknemers.