Foxy Lady, Hippo, Kosmos, Minotaurus en Tovenaar zingen zich opnieuw de longen uit het lijf.© VTM

‘The masked singer’-kandidaat Foxy Lady valt bijna van het podium

‘The masked singer’ belooft vanavond weer spannend te worden. Het is de laatste aflevering voor de samensmelting en één deelnemer zal die niet halen. Maar ook het optreden van Foxy Lady zal je hart wellicht wat sneller doen slaan. De persoon in het schattige vossenpak kan een val van het podium maar nipt vermijden.

Tom Vets

Let goed op Foxy Lady wanneer ze vanavond Don’t go yet van Camila Cabello zingt, een song waarin stevig gedanst wordt met zwoele salsamoves. Net door dat gedans was Foxy Lady zich even niet meer bewust van tot waar ze zich juist kon begeven op het podium. In een teaser, gisteren al gelost door VTM, is te zien dat ze helemaal tot vooraan het podium loopt, en zich maar nipt weet recht te houden met behulp van een rij strategisch geplaatste spots.

Veerle Moyson, de verantwoordelijke van de kostuums in het populaire programma, vertelde vorige week in deze krant nog hoe politicus Bart Tommelein in het eerste seizoen ook gevaarlijk dicht bij de rand van het podium was terechtgekomen tijdens zijn optreden. Daarom is er vooraan een rij spots geplaatst om als afbakening te zorgen. Goed voor Foxy Lady dus, die een val nog net kan vermijden doordat ze tijdig tegen de spots botst. Toch was de paniek hoorbaar: Foxy Lady’s zang werd even onderbroken door een gilletje en speurder Bart Cannaerts roept luid “voorzichtig!”.

Laatste vier plekjes

Gelukkig kon Foxy Lady zich onmiddellijk herpakken, maar of haar prestatie goed genoeg was om de volgende aflevering te halen, is nog maar de vraag. Na vorige week zijn Champignon, Mummie, Raaf en Leeuw al zeker van een plekje in de show na de samensmelting van beide groepen. Daarin is slechts plek voor de acht beste kandidaten van dit seizoen. Vanavond zal er dus een strijd geleverd worden om de laatste vier plekjes in te vullen. Naast Foxy Lady zingen ook Hippo, Kosmos, Minotaurus en Tovenaar zich opnieuw de longen uit het lijf. Niet alleen Camila Cabello passeert de revue, ook uit de nummers van Tom Odell en Katy Perry wordt inspiratie geput. Daarnaast komen ook de klassiekers Careless Whisper van George Michael en Smells Like Teen Spirit van Nirvana aan bod. De deelnemers zingen eerst apart. Ze duiden zelf één iemand aan die rechtstreeks door mag naar de volgende ronde. Daarna vinden er nog twee face-offs plaats, die de afvaller bepalen.

Vanavond kan je je weekeinde dus weer goed inzetten, maar voor binnen twee weken hebben we helaas minder goed nieuws voor fans van de show: de uitzending van vrijdag 24 maart komt te vervallen, want de Rode Duivels voetballen die avond tegen Zweden. Het gaat om een kwalificatiewedstrijd voor het EK 2024 in Duitsland. Ook op 28 maart voetballen de Duivels op VTM.

The masked singer, VTM, vrijdag om 20.40u

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer