Volgens het openbaar ministerie werd Sheldon Thomas (rechts) verkeerdelijk gearresteerde toen de foto van een andere Sheldon Thomas (links) aan een getuige werd voorgelegd.

Amerikaan 18 jaar onterecht in de gevangenis door verkeerde foto

Een man uit New York die meer dan 18 jaar in de gevangenis zat voor een moord die hij niet heeft gepleegd, is donderdag vrijgelaten. Aanklagers zeiden dat een foto van een andere persoon met dezelfde naam tot zijn onrechtmatige arrestatie had geleid.

gjs
Bron: BELGA

Sheldon Thomas werd tot 25 jaar cel veroordeeld voor de moord op een 14-jarige jongen in Brooklyn in 2004. Maar de intussen 35-jarige Thomas kon donderdag als een vrij man de rechtbank uitlopen nadat een rechter een verzoek van het openbaar ministerie had goedgekeurd om de veroordeling weer in te trekken.

Volgens het openbaar ministerie was uit een herzieningsonderzoek gebleken dat Thomas opzettelijk vals beschuldigd werd door politieagenten. 

“De beklaagde werd gearresteerd dankzij een getuige die op een foto iemand anders identificeerde met dezelfde naam, een vergissing die later werd verdoezeld in het proces”, zegt procureur Eric Gonzalez. 

 De echte moordenaar is nog altijd onbekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer