Minister Demir arriveerde met een 'geheime' boodschap onder de arm.
Volledig scherm
Minister Demir arriveerde met een 'geheime' boodschap onder de arm. © BELGA / BELGA

Vlaamse ministers “praten langer en intensiever” over stikstofdossier: Demir arriveert met ‘verborgen’ boodschap aan CD&V onder de arm

De Vlaamse regering buigt zich opnieuw over het stikstofdossier. Volgens bronnen worden er dit keer alvast verschillende voorstellen besproken. Zo zou minister van Landbouw Jo Brouns een voorstel gedaan hebben, waarna ook Open VLD-viceminister-president Bart Somers een mogelijke “uitweg” uit de impasse op tafel zou gelegd hebben. Of die voorstellen de situatie kunnen deblokkeren, is nog afwachten. De gesprekken zouden alvast “constructief” zijn. Momenteel zijn de ministers even uit elkaar gegaan om binnen de partij de voorstellen te bekijken.

90 reacties

  • Jan Baroen

    1 jaar geleden
    Een gegeven woord? De CD&V heeft destijds ook haar woord gegeven dat de bijzondere solidariteitsbijdrage op loon slechts tijdelijk zou zijn. Na 25 jaar betaalt iedereen het nog steeds, inclusief gepensioneerden. Ik vraag mij echt af voor welke solidariteit deze immense ontvangsten gebruikt worden en hoe lang deze tijdelijke maatregel nog zal duren? Een politiek gegeven woord is dus niets waard!
  • jan boden

    1 jaar geleden
    Allez vooruit, er is een akkoord. Dat boek van Martens zal een eye-opener geweest zijn voor Crevits &C°.
  • jan boden

    1 jaar geleden
    Demir heeft niet alleen nagedacht over het juiste boek maar ook de kleur van haar jas is opmerkelijk te noemen.
  • Rudy Geysels

    1 jaar geleden
    Wat ik zo erg vind aan deze hele discussie is dat de echte neutrale landbouwexperten verklaren dat het stikstofprobleem slechts een detail is en dat het hele lansbouwbeleid moet herzien worden ! Minder intensieve veeteelt , minder akkerbouw voor dierlijke consumptie , meer akkerbouw voor menselijke consumptie ; daar hoor je echter niemand over praten met het risico dat , éénmaal een oplossing , straks de discussie opnieuw begint ! Tussen alle bezwaarschriften zaten er ook van natuurbehoud hoor !
  • Gino Denil

    1 jaar geleden
    Een partij heeft geen bevoegdheid. Beleid wordt altijd bepaald door de hele regering en gestemd door de meerderheid van die regering in het parlement. In dit geval slaagt de regering er dus niet in om een consistent stikstofbeleid uit te werken waar een consensus over bereikt kan worden binnen die regering.