Het logo van Tiktok en eerste minister Alexander De Croo (Open Vld)
Volledig scherm
Het logo van Tiktok en eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) © REUTERS / BELGA

Federale en Brusselse regering verbieden - tijdelijk - TikTok op professionele toestellen van ministers en ambtenaren

Na een verbod voor Vlaamse ambtenaren wordt op federaal niveau TikTok voor zes maanden in de ban geslagen. Ministers, kabinetsmedewerkers en federale ambtenaren mogen de app niet meer op professionele apparaten hebben staan. Dat bevestigt Bram Delen, de woordvoerder van premier Alexander De Croo, aan de redactie van HLN. Ook de Brusselse regering voerde vrijdag een dergelijk verbod in en de Waalse regering overweegt hetzelfde te doen, nadat verschillende landen en de EU besloten dat TikTok te gevaarlijk is in de werkcontext.

19 reacties

  • Emmanuel Paulus

    1 jaar geleden
    Het gaat ook om privé gsms (met oa belasting) die gratis of tegen vergoeding gebruikt worden door de overheid. Aangezien men deze dus defacto niet meer privé mag gebruiken betaald de overheid die nu 100% terug en wordt de belasting erop afgeschaft. Natuurlijk mag de gekende en zekere spionage nog altijd maar even dwaas en oorlogszuchtig als politiekers zijn kan men toch niet aanmoedigen. Censuur is trouwens verboden in de grondwet, maar die negeert men wel meer zeker als het bevolen wordt.
  • Jo Nijs

    1 jaar geleden
    Dat dit in een wet gegoten moet worden is toch godgeklaagd ? Wat doet tiktok op een GSM die voor professionele doeleinden (en op ander mans kosten) aangeschafd werd ? En ondertussen hebben ze de mond vol over dat we onze kinderen moeten opvoeden over cyberveiligheid etc etc maar papa en mama staan zelf wel te dansen voor hun GSM ? ik heb ook een professionele GSM en daar staat geen tiktop op en daar heb ik geen wet voor nodig...
  • Jos De Vos

    1 jaar geleden
    Wat moet een politieker op tik-tok?
  • koenraad decapmaker

    1 jaar geleden
    Kan dit niet geblokkeerd worden voor heel Europa en voor altijd. De vijand kijkt mee .
  • Hans De Tant

    1 jaar geleden
    Met puberende kinderen moet je in gesprek gaan, volwassen ambtenaren moet je een verbod opleggen...