Wie heeft deze wolvenfoto genomen? Welkom Wolf jaagt op fotograaf van natuurfoto uit Postel

Welkom Wolf is op zoek naar de maker van een opvallende foto van een wolf in Postel bij de Antwerpse gemeente Mol. De vereniging hoopt zo meer te weten te komen over het dier.

Welkom Wolf is op zoek naar de fotograaf van een opvallende wolvenfoto. De foto is vermoedelijk gemaakt op 8 maart op het Miel Ottenpad in Postel bij Mol. Het dier in kwestie kan lid zijn van de Limburgse roedel. De kans is echter groter dat het een andere wolf op zwerftocht is. Behalve Limburgse wolven kunnen ook Nederlandse, Duitse of Franse wolven in deze periode van het jaar door Vlaanderen zwerven. 

Vanuit auto of tractor

Inmiddels zouden verschillende mensen al geclaimd hebben dat zij de foto hebben gemaakt vanop de fiets. Maar dat gelooft 'Welkom Wolf' niet. "Wij vermoeden dat de foto gemaakt is vanuit een auto of een tractor. Dat zou meteen ook verklaren waarom de wolf ongestoord doorloopt, want in een voertuig herkent een wolf geen mensen en dus geen gevaar", aldus woordvoerder Jan Loos.

'Welkom Wolf' hoopt de fotograaf te vinden omdat het zeer geïnteresseerd is in de exacte locatie en het tijdstip waarop de foto genomen is. "Op 9 maart is er immers een wolf gefilmd nabij de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Het zou interessant zijn om na te gaan of het om hetzelfde dier gaat."

Meest gelezen