Bas De Wilde

Inbrekers lokalen van jeugdbeweging Kuurne betrapt

De politie heeft vier inbrekers op heterdaad betrapt, toen ze aan het inbreken waren in de lokalen van de Chiro Sint-Michiel en de KSA in de Boomgaardstraat in Kuurne. Sinds begin deze maand is er in de streek al verschillende keren ingebroken in lokalen van jeugdbewegingen.

Een oud-leider van de KSA van Kuurne was vannacht in de buurt en merkte de inbrekers op. Hij alarmeerde de politie meteen. De politie kon vier mannen arresteren. Er zal worden onderzocht, of zij ook betrokken waren bij de eerdere inbraken in de lokalen van jeugdbewegingen in regio Kortrijk de voorbije twee weken. Er werd vooral cash geld buit gemaakt, maar ook horloges en computertoebehoren. Twee daders zijn minderjarig, de twee andere meerderjarig.

"Je gaat toch niet stelen bij een jeugdbeweging? Onbegrijpelijk!" Simon Lambrecht

Sara Vanclooster en Simon Lambrecht, allebei leider bij de Chiro, stellen de schade vast. "Gelukkig hebben ze de daders snel kunnen vatten. We zitten wel met de schade. We moeten de ruiten vandaag nog laten repareren", zegt Sara. Simon begrijpt niet waarom net jeugdbewegingen het doelwit zijn. "We hebben al zo weinig middelen. De gevolgen van zo'n inbraak zijn zwaar".

Meest gelezen