3 generaties binnen één familie die bij Delhaize werkten.
Volledig scherm
PREMIUM
3 generaties binnen één familie die bij Delhaize werkten. © ID/ Sebastiaan Franco

Van oma tot kleindochter: drie generaties (of 106 jaar) bij Delhaize aan de slag: “Nog altijd de neiging om Delhaize te verdedigen”

Drie generaties binnen één familie met een leeuw in de buik? Het bestaat. Oma Laurette gaf haar passie als chef textilienne bij Delhaize door aan haar dochter Inge, die op haar beurt haar echtgenoot Alain besmette, waarna ook hun enige dochter Shauni bij de supermarktketen aan de slag ging. Samen hebben ze 106 jaar bij Delhaize op de teller. “De leeuw zit nog altijd in ons, maar hij laat tranen.” De kroniek van Delhaize door de ogen van oma, dochter en kleindochter.

2 reacties

  • Johan Vervoort

    1 jaar geleden
    Ze hadden Delhaize nóóit mogen laten overnemen door de Hollanders sinds dan zijn ze gewoon gerold geweest, en stroomt het geld richting Nederland, waar enkel de winst telt en die moet elk jaar hoger en hoger
  • Chris Verberne

    1 jaar geleden
    Als je deze historie over Delhaize leest, word je er stil van. Het is ontzettend goed verwoord hoe familiebedrijven door op winst beluste managers en aandeelhouders, ten grave worden gedragen. Een gemotiveerde werknemer is er twee waard lijkt vandaag de dag niet meer te tellen, enkel de excel tabellen lijken in belangrijkheid toe te nemen. Laten we deze excel tabellen eens weghalen en dan bekijken welke managers hun afdeling nog draaiende kunnen houden. Dat zijn diegenen die bekwaam zijn.