Zangeres Loreen mag opnieuw naar het Eurovisiesongfestival voor Zweden

Na 11 jaar mag de Zweedse zangeres Loreen voor de tweede keer haar land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Dat won ze al eens in 2012 in Bakoe, Azerbeidzjan, met de onvervalste Eurovisieklassieker "Euphoria". Loreen wordt met "Tattoo" een te duchten tegenstander voor onze Belgische kandidaat Gustaph, als ze beiden hun halve finale overleven. 

De finale-act van Loreen verliep deze keer gelukkig zonder incidenten. In de voorrondes werd haar optreden immers verstoord door enkele klimaatactivisten. 

Klimaatactivisten verstoorden Loreen's act tijdens Melodifestivalen

Toch was het vanaf dan al duidelijk dat Loreen als favoriet de finale in zou gaan. Niet geheel evident: bij een eerdere poging in 2017 haalde ze die finale immers niet en ook bij haar allereerste inschrijving, nog voor "Euphoria", liep het fout. Bovendien kreeg ze flinke concurrentie van onder andere het bekende popduo en influencers Marcus & Martinus (4,8 miljoen TikTok-volgers) en lokale sterren als Paul Rey en Mariette Hansson.

Toen ik "Tattoo" voor het eerst hoorde, voelde ik een energie in heel mijn lichaam. De laatste keer dat ik dat voelde was met "Euphoria"
Loreen

"Tattoo" is geschreven door Loreen en quasi hetzelfde muziekteam als "Euphoria" en dat merk je aan het recept: een donkere poppy dance-track boordevol (liefdes)dramatiek, net als haar winnende song in 2012. De uitgekiende claustrofobische act versterkt het mysterieuze sfeertje. 

Loreen met "Tattoo" op "Melodifestivalen"

Alleen al op basis van de Zweedse voorrondes werd ze door verschillende bookmakers meteen getipt als de ultieme winnares van het grootste muziekfeest van Europa. Benieuwd of ze die verwachtingen ook inlost op 9 mei (eerste halve finale) en eventueel 13 mei (finale) in Liverpool. 

Loreen met "Euphoria" tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival in 2012

Meest gelezen