Nicolas Gosselin, op reis in Zuid-Afrika in 2015. Tijdens een avontuurlijke canyoning in Plettenberg Bay verdronk de jongeman. Zijn moeder Annemie maakte afgelopen januari zelf de reis, als deel van de verwerking.
Volledig scherm
PREMIUM
Nicolas Gosselin, op reis in Zuid-Afrika in 2015. Tijdens een avontuurlijke canyoning in Plettenberg Bay verdronk de jongeman. Zijn moeder Annemie maakte afgelopen januari zelf de reis, als deel van de verwerking. © RV

Na het overlijden van haar zoon in Zuid-Afrika, ondernam Annemie zelf de reis: “Het had iets helends om op die plek te staan”

Als je kind overlijdt in het buitenland, wat dan? Vertrek je meteen naar de plek des onheils? Of niet? Annemie Van Goethem (66) vermeed lange tijd de confrontatie, nadat haar zoon Nicolas (29) tijdens een vriendenreis overleed. “Voor mij was Zuid-Afrika het land dat me mijn zoon had afgenomen.” Toch zette ze in januari de stap. “We legden bloemen op de plek waar Nicholas gered had moeten worden, maar voorbijdreef.”

11 reacties

  • Damien Dubois

    1 jaar geleden
    We gaan hem nooit vergeten, hij was een van m'n warmste vrienden
  • Sevda Hasdemir

    1 jaar geleden
    Ik heb het artikel met een krop in mijn keel gelezen. Veel sterkte!
  • Eddy Deramoudt

    1 jaar geleden
    Echt aangrijpend verhaal want wij zijn onze enige zo brave en succesvolle zoon verloren in juni door een val van een steile trap in een B&B in Antwerpen. Het blijft moeilijk en je blijft met vragen zitten. We zouden willen dat de eigenaar van die B&B iets doet aan die slechte trap waar er nog ongevallen zijn gebeurd maar daarmee krijgen we onze zo goede zoon niet terug. Al de mooie herinneringen waren met hem en waarom is dat met hem gebeurd ?
  • Pascale Mulder

    1 jaar geleden
    Wat een pakkend verhaal , mijn jongste zoon zit nu momenteel in zuid Afrika met jongeren mag er niet aan denken . Ik wens je met je familie en vrienden nog veel geluk en liefde en jullie verdere leven ❤
  • Koen Van der Schoepen

    1 jaar geleden
    Aangrijpend verhaal van moeder/kind liefde en rouwverwerking, heling.