Loreen© EPA-EFE

‘Euphoria’: zangeres Loreen gaat 11 jaar na haar overwinning opnieuw naar het Songfestival

Zweden heeft zijn inzending voor het Eurovisiesongfestival bekendgemaakt. Met Loreen, bekend van de Eurovisieklassieker ‘Euphoria’, halen ze een ex-winnaar van stal. De zangeres wordt, met haar nieuwe nummer ‘Tattoo’, nu al naar voor geschoven als grote favoriet voor de eindzege.

Gilles Liesenborghs

Loreen weet wat het is om te presteren op het Eurovisiesongfestival. In 2012 veroverde ze Bakoe met haar nummer Euphoria. De song werd een gigantische hit in Europa en wordt nog steeds regelmatig gedraaid op onze radiostations. Nu, elf jaar later, wil ze dat kunstje nog eens overdoen met het lied Tattoo.

Loreen was al langer favoriet om de Zweedse voorrondes te winnen, maar sinds zaterdagavond heeft ze haar ticketje voor Liverpool officieel beet. Nadat haar act in de halve finale verstoord was geweest door enkele klimaatactivisten, zette ze tijdens de finale de puntjes op de i met een feilloos optreden. Ze haalde het voor lokale topartiesten als Paul Rey en Mariette Hanson en Marcus & Martinus.

Tattoo bouwt voort op het succesrecept van Euphoria. Het gaat om een donkere dance-track die de nodige dramatiek omvat. Op basis van de Zweedse voorrondes wordt Loreen nu al door verschillende bookmakers getipt als de ultieme winnares van de finale in Liverpool op 13 mei.

Beluister de inzending hier:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER