Photo News / AP
Volledig scherm
© Photo News / AP

Maakt ‘Close’ kans om te winnen? En wie zijn de andere topfavorieten? Alles wat je moet weten over de Oscars van vannacht

OscarsZondagnacht (Belgische tijd) worden in Hollywood voor de 95e keer de Academy Awards of Oscars uitgereikt. De awardshow heeft dit jaar een Belgisch randje: ‘Close’ van Lukas Dhont is genomineerd voor de Oscar voor beste internationale film. In die categorie neemt de Gentse filmmaker het op tegen ‘All Quiet on the Western Front’ (‘Im Westen nichts Neues’), het Duitse oorlogsdrama dat kans maakt op negen Oscars. Enkel de sciencefictionfilm ‘Everything Everywhere All at Once’ doet het met elf nominaties in tien categorieën beter.

2 reacties

  • emiel wouters

    1 jaar geleden
    Denken wij dat echt. Waarom kan je niet gewoon zeggen dat het een goede film was. Maar de moeite niet om de hemel in te prijzen. En als die Duitse film zowel internationaal en buitenlandse film stond geseind, kan je toch direct raden dat deze internationaal geen prijs zal halen als hij toch de buitenlandse prijs wint. En daarbij, jullie kunnen toch ook tussen de lijntjes lezen. Had deze al niet meer prijzen dan CLOSE. dan weet je toch genoeg.
  • Eric Servaes

    1 jaar geleden
    Het zal wel weer niks worden. Opkloppen tot en met, de beer verkopen nog voor hij geschoten werd, en als puntje bij paaltje komt, nada, niks, nougabollen. Of er moet een mirakel gebeuren. Maar daar geloof ik vooralsnog niet in.