Man levensgevaarlijk gewond en enorme ravage na explosie en brand in Ekeren

Bij een brand in Ekeren is vanmorgen een man levensgevaarlijk gewond geraakt, een moeder en kind liepen lichte verwondingen op. De explosie en brand veroorzaakten een enorme ravage in en rond het appartementsgebouw aan de Prinshoeveweg.

De brand werd vanmorgen omstreeks half zeven opgemerkt op de gelijkvloerse verdieping van een appartement aan de Prinshoeveweg in Ekeren. Het vuur is ontstaan aan de achterkant van het gebouw, nadat er een gasexplosie plaatsvond.

Het appartement op de gelijkvloerse verdieping werd vernield, ook een appartement op de tweede verdieping is zwaar beschadigd, maar op de eerste verdieping bleef de schade beperkt.

De bewoner van het onderste appartement liep zware brandwonden op. Hij is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Op de tweede verdieping raakten een moeder en haar kind gewond door glasscherven. Zij zijn voor verzorging afgevoerd, maar mochten ondertussen het ziekenhuis al verlaten.

Poort en voordeur aan overkant

Door de explosie lag heel de omgeving bezaaid met brokstukken, de garagepoort en voordeur lagen zelfs aan de overkant van de straat. Ook een geparkeerde auto is zwaar beschadigd. Bewoners van de naastgelegen appartementen werden geĆ«vacueerd en een tijdlang opgevangen in een bus van De Lijn. Zij mochten later op de ochtend weer naar huis.Ā 

Een branddeskundige moet de juiste oorzaak van de brand nog onderzoeken, maar er is geen vermoeden van kwaad opzet. Zeker is wel, dat er een gasophoping was. Hoe die precies is ontstaan, moet verder onderzoek duidelijk maken.Ā 

Meest gelezen