Bumba op bezoek in Brasschaat.© Jan Brys

Bumba en Pauline ontvangen meer dan 3000 bezoekers tijdens eerste Kidsfest

Brasschaat -

Het domein Perron Noord in Brasschaat werd zondag overrompeld door meer dan 3000 mensen voor het bezoek van de grote kindervriend Bumba. Het was de eerste editie van hetgeen volgens de organisatie een nieuwe traditie moet worden.

Wie een “meet and greet” met Bumba wilde, moest wel even geduld uitoefenen, maar dat hadden de kinderen, ouders en vaak ook grootouders er wel degelijk voor over. De organisatie zorgde voor ontbijtjes. Die waren allemaal 400 in een mum van tijd uitverkocht.

Grote fans van Bumba.© Jan Brys

“In totaal zijn hier meer dan 3000 mensen. Het is echt wel een schot in de roos. De dag begon nogal druilerig, maar gelukkig bleef het droog en kwam de zon er zelfs nog door. Die grote belangstelling verwondert ons eigenlijk niet. Een echt kinderfestival is nieuw in Brasschaat. Toen we het bekendmaakten, kregen we meteen een massa reacties. Naast Bumba hebben we ook zangeres Pauline. Er is heel wat animatie tot zelfs een heuse kermis toe. We willen dit initiatief zeker nog herhalen en denken eraan twee tot drie kinderfestivals per jaar te houden in de gemeente”, zegt Tom Vercammen die ooit samen met compagnon Dieter Van Daele Chateau Paulette opstartte, de Winterbar in horecazaak Oud-Antwerpen.

Veel volk voor Bumba.© Jan Brys

“Wij stellen ons nu ook kandidaat voor de organisatie van het Winterdorp in Brasschaat. We gaan tijdig een dossier indienen met enkele vernieuwingen. We zien wel waar we eindigen. Intussen hebben we toch al enige ervaring met het organiseren van evenementen. We zouden graag de komende vijf jaar onze schouders zetten onder het Winterdorp in de gemeente. We willen voortbouwen op hetgeen de voorbije jaren al is gerealiseerd”, voegt Vercammen eraan toe. (janbrys)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners