Vincent Janssen zet punt achter interlandcarrière voor Oranje: “Focus op Antwerp”

Vincent Janssen (28) is de volgende Antwerp-speler die zijn interlandcarrière vaarwel zegt. Na Toby Alderweireld bij de Rode Duivels zet ook de Nederlandse spits van de Great Old een punt achter zijn loopbaan als international. Zijn WK met Oranje was het laatste wapenfeit van Janssen.

tsfn, ybw, dige

“Vincent Janssen heeft bij bondscoach Ronald Koeman aangegeven niet langer beschikbaar te zijn voor het Nederlands elftal. Persoonlijke redenen in combinatie met de steeds voller wordende voetbalkalender lagen ten grondslag aan dit besluit.” Dat stond te lezen in een persmededeling van de Nederlandse voetbalbond (KNVB).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De mededeling kwam er naar aanleiding van de interlands tegen Frankrijk (24/3) en Gibraltar (27/3) in de kwalificatiecampagne voor het EK volgende zomer. Een volledige selectie is nog niet bekend, maar dat Janssen er niet bij is staat vast. Janssen speelde 22 interlands en scoorde daarin 7 keer.

Mysterieus

Janssen lijkt zich volledig te willen focussen op Antwerp. Nog geen week geleden nam zijn aanvoerder Toby Alderweireld dezelfde beslissing bij de Rode Duivels. Na de zege in Seraing van zaterdagavond liet Janssen zich nog mysterieus uit over de nakende interlandbreak. “Nog één keer knallen met Antwerp en dan op naar Oranje? We gaan het zien.” Toen we hem voorlegden dat het toch gek zou zijn als hij er niet bij was gezien het hoge niveau dat hij haalt, antwoordde hij: “Daar ga ik niets over zeggen.”

Daags na Seraing communiceerde Janssen dan via de sociale media van Antwerp:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.