Herman De Croo (links) en zijn zoon Alexander De Croo (rechts).
Volledig scherm
Herman De Croo (links) en zijn zoon Alexander De Croo (rechts). © BELGA

Alexander De Croo (Open Vld) reageert voor de eerste keer op pensioenextra's van zijn vader: “Hij is diep gekwetst”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft voor de eerste keer gereageerd op de onthullingen van de pensioenextra’s van zijn vader Herman De Croo. “Mijn vader is diep gekwetst”, zegt hij daarover bij ‘RTL TVI’. Volgens de premier is er niets illegaal aan de pensioenbonussen, maar moet het systeem wel hervormd worden.

441 reacties

  • Anita Vermeire

    1 jaar geleden
    Meneer Herman, voelt zich gekwetst. Wat moeten dan de mensen zeggen die hun hele leven gewerkt hebben, zoals mijn mama 46 jaar. En wat kreeg zij als antwoord toen zij op pensioen ging van antwoord "wij betalen 40 jaar uit en geen 46 jaar". Er werd 6 jaar niet uitbetaald. Graag zou ik eens willen weten waar dat geld van die 6 jaar naartoe zijn. Zij is nu bijna 88 jaar en moest jaren geleden opgenomen worden in het rusthuis van het OCMW, 1.200€ om al die jaren gewerkt te hebben. Wie kan dit heden
  • Peter Rousseeuw.

    1 jaar geleden
    Pakken ze die zijn pensioen af gelijk bij de werkman die te veel heeft bij gewerkt, ik denk t niet.
  • Jan Baroen

    1 jaar geleden
    Houden zij er ook rekening mee hoe ze door hun houding en hun uitleg op hun beurt ook miljoenen mensen kwetsen of gaat het enkel om wat zij er over denken en hoe zij zich voelen? Een menselijke uitleg heb ik van beide heren nog niet gehoord en ook niet van alle andere parlementsleden die momenteel ook iedere maand ten onrechte extra vergoedingen op hun rekening gestort krijgen.
  • marc rooms

    1 jaar geleden
    Ik ook Mr de Croo. Elke maand zelfs als ik bekijk wat ik van mijn wedde maar in de hand krijg. Als ik zie dat ik van wat ik dan over heb ook nog langs alle kanten nog btw, accijnzen, taksen en voorheffingen moet betalen.
  • ooms gunter

    1 jaar geleden
    Tja ze leven in hun eigen wereldje ver weg van de realiteit