Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © AFP

Europese Commissie wil meer mijnbouw om “groene ambitie waar te maken”

De Europese Commissie wil de komende jaren tien procent van de sterk stijgende behoefte aan kritieke grondstoffen uit eigen bodem gaan opdiepen. Dat staat volgens de Nederlandse krant Trouw in een nog niet gepubliceerd voorstel van de Europese Commissie. De meeste mijnen in de Europese Unie werden in de jaren zeventig gesloten, maar nu is er opnieuw sprake van het delven van grondstoffen.

29 reacties

  • Dirk EAT

    1 jaar geleden
    Europeese leugens ten top. Mijnbouw is niet meer van deze tijd. Alleee, we zijn echter nog niet erop vooruit gegaan ...
  • Leonarda Van Opbroecke

    1 jaar geleden
    Ze zijn de bevolking toch gewoon aan het uitlachen, nietwaar?
  • Gerry Cle

    1 jaar geleden
    Goed initiatief. De exploitatie van die mijnen zal in Europa zeker veiliger en milieuvriendelijker gebeuren dan elders en zonder kinderarbeid en uitbuiting. Tevens zijn we ook niet meer afhankelijk van schurkenstaten en labiele regimes en kunnen we eindelijk het gebruik van fossiele brandstoffen terugdringen.
  • Luc Lepoudre

    1 jaar geleden
    Het heeft dus niks te zien met "groen", het milieu, of de planeet redden. Europa kan zijn grondstoffen niet meer weghalen zoals ze een eeuw lang uit Afrika hebben gedaan. En dan is het zogezegd om het milieu.
  • Patrick Vandeputte

    1 jaar geleden
    Enorme kosten om iets dat 50 jaar geleden gesloten werd (wegens te vervuilend en onrendabel) opnieuw te openen. Welke gekken bedenken dat?