© RR

Meerdere dealers gevat bij gerichte actie in verschillende wijken

Politiezone Antwerpen heeft afgelopen weekend meerdere dealers kunnen vatten bij een gerichte actie in verschillende wijken van de stad. Cash geld, drugs, zwaar illegaal vuurwerk, een elektrische step en een spiksplinternieuwe wagen werden in beslag genomen.

Alexandro Yaramis

Het wijkonderzoeksteam (WOT) Oost merkte op zaterdag een verdachte man op in de Drakenhoflaan. De jongen had kort contact met een andere jongen en werd gecontroleerd door de politie. De verdachte hield zich bezig met de verkoop van cannabis. “Hij probeerde een huiszoeking door de politie te voorkomen door agressief te worden”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom. “Een handlanger probeerde vervolgens te vluchten via het dak. Daar trof de politie 113 gram cannabis aan. Verder werd ook 665 euro, weegschalen, gsm-toestellen en verpakkingsmateriaal in beslag genomen. Ook vond de politie nog een taser, een verboden wapen. De twee verdachten, een 18-jarige en 16-jarige, werden voorgeleid.”

© RR

Hetzelfde team zag afgelopen woensdag ook twee jonge mannen op een bromfiets een ritje maken door Deurne. De twee werden na een tijd door de politie aan de kant gezet voor een controle. De inspecteurs vonden aanwijzingen van drugshandel en gingen bij hen thuis over tot een huiszoeking. Daar vonden ze een som cash geld en zwaar illegaal vuurwerk. “De jongeren zijn, omwille van de feiten, respectievelijk voorgeleid bij de onderzoeksrechter en de jeugdrechter. Meer dan 3000 euro en het vuurwerk zijn in beslag genomen”, zegt Migom.

© RR

Huiszoeking in Brussel

Het wijkteam van Hoboken merkte donderdagavond een voertuig op waarvan de bestuurder iets uit het raam gooide toen hij de politie opmerkte. De politie kon dertien gram cocaïne recupereren. Het voertuig werd onderschept en gecontroleerd. Er werd een huiszoeking georganiseerd in Brussel, waar de verdachte woonde. Daar vond de politie 2 650 euro, een spiksplinternieuwe wagen en heel wat luxeproducten. Alles werd in beslag genomen en de 19-jarige man werd voorgeleid. Hij zal ook een boete voor sluikstort ontvangen.

Verder wilde het team zaterdagavond een step controleren omdat die rondreed zonder verlichting. De bestuurder merkte de politie op en gooide iets weg onder een geparkeerde wagen. “De politie kon de verdachte klemrijden en vond een kleine hoeveelheid hasj en cannabis. De man had een gsm-toestel weggegooid waarin duidelijke bewijzen van drugshandel werden gevonden. “De verdachte werd gearresteerd en het onderzoek wordt verdergezet”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom.

Elektrische step in beslag genomen

Het WOT Noord zag zaterdagmiddag hoe twee mannen iets uitwisselden in de Jos De Swertsstraat in Merksem. Bleek dat er cocaïne was verkocht. Bij de huiszoeking vond de politie 29 gram cocaïne en een weegschaal. De verdachte werd voorgeleid, ook zijn elektrische step werd in beslag genomen.

© RR

Het WOT Centrum stelde zaterdag een vermoedelijke deal vast in de Van Straelenstraat. Er werd crack verkocht. De politie vond op de grond naast de twee verdachten 22 dosissen crack die ze hadden weggegooid. Toch konden ze niet vermijden dat ze werden voorgeleid. Hetzelfde team merkte vrijdagmiddag een man op de step op in de Justitiestraat. De 21-jarige stepper leverde in de Lange Lozanastraat iets af bij een bewoner. De bewoner gaf toe dat hij net cocaïne had gekocht. De verkoper werd gearresteerd en voorgeleid

Het WOT West merkte zaterdag een man op in de Rodestraat. Toen hij een pand bezocht bij de Paardenmarkt werd hij bij het naar buiten wandelen onderschept. “De man bleek illegaal in ons land te verblijven en net drugs te hebben verkocht. In het pand werden de koper, die eveneens illegaal in ons land was, en nog een tweede verdachte aangetroffen. Verder konden nog twee adressen achterhaald worden, waar de politie een huiszoeking organiseerde. Bovendien werden zes gsm-toestellen, twee weegschalen, 300 euro cash, cocaïne en cannabis in beslag genomen. De twee verdachten werden voorgeleid”, aldus Willem Migom, woordvoerder bij Politiezone Antwerpen.

© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Drugs