© Joris Herregods

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

“De loodsen zijn hier duur én onbetrouwbaar”

Jacques Vandermeiren, de topman van de Antwerpse haven, haalt zwaar uit naar de loodsen in een exclusief interview dat vandaag in uw krant verschijnt.

pvb

“We moeten ons realiseren dat niets forever verworven is”, zegt Vandermeiren. “Daarom ben ik zo ontgoocheld over hun acties. Ik ken die mensen nog niet, ik bekijk dit vanop afstand. Maar als Antwerpenaar heb ik altijd over de loodsen horen spreken in een context van actie, staking, wrevel. Dat is spijtig, want ik ben ervan overtuigd dat het om zeer professionele mensen gaat die trots zijn op hun beroep. Maar de beeldvorming die zijzelf rond hun job hebben gecreëerd, is ronduit dramatisch. Het lijkt wel alsof ze zich van niets of niemand iets aantrekken. We moeten ons echt de vraag stellen hoe we die situatie kunnen doorbreken.”

De ruzie met de loodsen is lang niet enkel een Antwerps gegeven: “Ook in andere havens hoor ik kritiek op hun beloodsing. Daar zegt men dat hun loodsen duur zijn, maar betrouwbaar. Hier zijn de loodsen duur en níét betrouwbaar. Hun acties tasten de geloofwaardigheid van de haven aan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER