Een groep Russische vrouwen en moeders heeft president Vladimir Poetin opgeroepen om “hun mannen en zonen niet langer naar ‘de slachtbank’ te sturen”.
Volledig scherm
PREMIUM
Een groep Russische vrouwen en moeders heeft president Vladimir Poetin opgeroepen om “hun mannen en zonen niet langer naar ‘de slachtbank’ te sturen”. © sotaproject / AFP

1.000 gesneuvelde Russen op 1 dag: hoelang kan Poetin dit nog uitleggen aan zijn bevolking?

“1.090 Russische soldaten zijn geliquideerd”, zo claimde het Oekraïens leger zaterdag een nieuw record in de strijd om Bachmoet. Hoelang krijgt Poetin deze oorlog nog verkocht? Broeit er een nieuwe golf van verzet tegen Poetin? “Veel van de figuren uit Poetins inner circle zijn nóg radicaler dan hijzelf”, klinkt het bij Ruslandexpert Ria Laenen (KU Leuven).

18 reacties

  • Jo Deketel

    1 jaar geleden
    Poetin hoeft niks uit te leggen! Alle Russen moeten gewoon knikken en marcheren als hij zijn mond opendoet!
  • Bernard Deplacie

    1 jaar geleden
    Met Poetin moeten we het doen. Er is geen andere weg. En zonder hem wordt het nog radicaler. Dit was wat kon gebeuren toen met iets v steun v EU en VS we russich gezinde presidenten de laan uitstuurden
  • Helena Lopez

    1 jaar geleden
    Stop die waanzin.Vrede voor iedereen.geen oorlog meer
  • Karel Van Biezen

    1 jaar geleden
    Het zijn dan ook Wagner huurlingen die het vuile werk opknappen en dus niet het Russische leger. Poetin is best wel slim op dat gebied. Eerst gevangenen, criminelen dus die ze liever kwijt dan rijk zijn als kanonnenvlees gebruiken, dan Wagner huurlingen en de Oekraïners daarmee uitputten en pas als laatste stap het het leger inzetten.
  • Herman Van Arendonk

    1 jaar geleden
    Waarom is dat belangrijk, Armand Verschueren? Als de Russen zich terugtrekken in deze oorlog, dan hebben ze nog altijd Rusland, het grootste land ter wereld. Oekraine kan zich niet terugtrekken, want het is het enige land dat ze hebben. De oekrainers proberen natuurlijk ook wel hun verliezen te minimaal te houden, maar opgeven kan niet.