James Arthur
Volledig scherm
© James Arthur

Viaduct van Vilvoorde ondergaat renovatie die acht jaar zal duren

Het viaduct van Vilvoorde ondergaat vanaf deze zomer een grootschalige renovatie die acht jaar zal duren. In een eerste fase die tot 2026 duurt, zullen de drie rijstroken in elke rijrichting open blijven maar wel versmald worden, en zal de toegestane snelheid verlaagd worden. In een tweede fase, vanaf 2027, wordt er “veel hinder” verwacht.

59 reacties

  • Chris Hom

    1 jaar geleden
    @Roger Smets : inderdaad, zouden beter het voorbeeld van Duitsland volgen nl. eerst nieuwe brug dan oude weg. Er was daar wel plaats voor een winkelcentrum, waarom niet voor een nieuwe brug?
  • Julien Letschert

    1 jaar geleden
    In Antwerpen kosten de werken voor de oosterweelverbinding 580 milj. Dit voor de werken op Linkeroever.Als je daar het totaal aan werken ziet, dat is wel wat anders dan een renovatie van een brug van 1,7 km. Denk dat daar weer veel geld aan de handen blijft plakken!!
  • joachim despierre

    1 jaar geleden
    8 jaar en 500 miljoen euro, tegen dat ze gedaan hebben mag je rekenen op 11à12 jaar en 1 miljard euro. Men had veel beter simultaan gewoon een tunnel geboord, ging pakken goedkoper uitgekomen zijn, geen verkeershinder (die ook geld kost - moet je mee in rekening nemen). Enfin, in andere landen bouwen ze een nieuwe op 2à3 jaar, hier gaan ze er 4x zo lang over doen.
  • Els Martin

    1 jaar geleden
    8 jaar dat moet iemand me toch eens uitleggen voor dat viaductje... de levensduur is teruggebracht tot 2040...dan beter gelijk serieus ingrijpen
  • Jo Bosman

    1 jaar geleden
    Tegen de tijd dat de renovatie gedaan is kunnen ze opnieuw beginnen .