Nicolas Maeterlinck

Dronken bestuurster (44) uit Lier gearresteerd: agenten gebruiken pepperspray om vrouw uit wagen te krijgen

Een vrouw van 44 uit Lier, die verschillende keren wegvluchtte van de politie, is gearresteerd nadat ze twee politievoertuigen had beschadigd. De agenten konden de vrouw pas uit haar auto halen door een raam in te slaan en gebruik te maken van pepperspray. De vrouw is intussen door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder strikte voorwaarden.

In de nacht van vrijdag op zaterdag vluchtte een dronken bestuurster, een vrouw van 44 uit Lier, weg van de politie. Ze stopte verschillende keren, om daarna opnieuw weg te rijden. Daarbij reed ze tegen de politiewagen die haar achtervolgde. Een tweede politievoertuig raakte ook beschadigd. Uiteindelijk kon de politie de auto klemrijden door het gebruik van een stopstick, da's een soort van waarschuwingsbalk die de politie op de grond zet om auto's te laten stoppen. 

Het kostte de agenten enige moeite om de vrouw te arresteren: ze moesten een raam inslaan en pepperspray gebruiken. De dronken bestuurster werd gearresteerd en verhoord door de politie. Intussen heeft de onderzoeksrechter haar vrijgelaten onder strikte voorwaarden. 

Meest gelezen