© Yannick Joos

Alle liften afgekeurd in flatgebouw van 15 verdiepingen in Sint-Niklaas


In een appartementsgebouw in Sint-Niklaas kunnen de bewoners de lift momenteel niet gebruiken. De vier liften werden bij een inspectie afgekeurd omdat ze niet meer veilig zouden zijn. Het gebouw heeft vijftien verdiepingen en er wonen zo'n 200 mensen, dat zijn vooral oudere bewoners die door de beslissing nu vastzitten in hun appartement.

De vier liften in het appartementsgebouw in het Koningin Fabiolapark in Sint-Niklaas zijn buiten dienst gesteld door de inspectiedienst van de federale overheidsdienst. Het gebouw heeft vijftien verdiepingen en er wonen een tweehonderdtal bewoners. Er zijn veel oudere bewoners die niet meer op hun verdieping raken via de trappen en dus vastzitten in hun appartement. 

De syndicus van het gebouw zou al meerdere waarschuwingen gekregen hebben over de slechte veiligheid van de liften, maar er werden geen maatregelen genomen. De bewoners werden via een korte brief ingelicht over de situatie.

BEKIJK - Laat bezocht het appartementsgebouw en praatte met de bewoners:

Videospeler inladen...

Een van de bewoners van op het gelijkvloers van het appartementsgebouw werkt in een slagerij en brengt de boodschappen nu naar haar klanten. Ook familie en vrienden van de oudere mensen helpen waar nodig. De liften moeten tegen vrijdag hersteld zijn, want dan worden ze opnieuw gecontroleerd.

De smalle en steile trappenhal in het appartementsgebouw
© Yannick Joos

Meest gelezen