Remco Evenepoel en Tourorganisator Christian Prudhomme.
Volledig scherm
Remco Evenepoel en Tourorganisator Christian Prudhomme. © BELGA / Photo News

“Steken niet weg dat we verrukt zouden zijn mocht Remco volgend jaar Tour rijden”: Evenepoel wordt met atypisch slotweekend nu al het hof gemaakt

Tour de FranceEen onvervalste bergrit op zaterdag, een klimtijdrit op zondag - slotdag van de Tour de France 2024. Om het nog mooier te maken, vindt de grote finale plaats op 21 juli, België’s nationale feestdag. Dit jaar moet de Tour het nog zonder Remco Evenepoel stellen. Voor volgend jaar wordt de regerende wereldkampioen nu al het hof gemaakt.

12 reacties

  • Raf Vertongen

    1 jaar geleden
    Goede raad aan pogacar, win de Tour dit jaar nog maar eens. Volgend jaar is het aan Remco
  • Danny Janssens

    1 jaar geleden
    Top dat deze laatste rit nog van tel zal/kan zijn. Spanning tot op de finale. Ik duim alvast voor Remco!
  • Hubert Collaer

    1 jaar geleden
    Volgend jaar is hij weer ouder en kan hij putten uit zijn ervaringen van de Vuelta 2022 en hopelijk ook goede van de komende Giro.We moeten ook kijken naar de rest van het parkoers en of hij gezond en in conditie is om deel te nemen.Dit slotweekend is bovendien véél interessanter voor hem dan een verplicht nummertje op de laatste dag.
  • Wouter Gabriels

    1 jaar geleden
    Overbodige finale? Aankomst op de Champs-Elysees is iconisch. Maertens, Vanderaerden, Museeuw, Boonen, Van Aert, Philipsen… prachtige momenten, het WK sprint.
  • Eric Urkens

    1 jaar geleden
    Hoe goed Remco als renner ook is, ik vrees dat er bij de klassementsrenners enkele zijn die veel beter klimmen. Top 5 zou al een succes zijn. Maar podium of winnen mag altijd natuurlijk.
  1. Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijkheid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupereren”
    Wuyts & Vlaeminck

    Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijk­heid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupere­ren”

    De Tour zit erop, maar er is nog veel stof om over na te praten. In de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’ verbazen onze analisten zich over de snelheden en wattages die drie weken lang getrapt zijn. Nog geen 24 uur na een bijna bovenmenselijke prestatie leken de toprenners opnieuw gerecupereerd en klaar voor een nieuwe aanvalregen. “Hoe wordt zo’n lichaam medisch weer klaargestoomd voor de volgende uitdaging?” vraagt wieleranalist Michel Wuyts zich af. “Ploegen en renners zwijgen daarover omdat ze niet meer geconfronteerd willen worden met het verleden.” Luister hierboven naar de volledige aflevering van de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’.
  2. “Ik kus beide pollekes dat plastische chirurg het zo goed kon fiksen”: Sanne Cant amuseert zich weer in Tour na zware valpartij in Roubaix
    PREMIUM
    15

    “Ik kus beide pollekes dat plastische chirurg het zo goed kon fiksen”: Sanne Cant amuseert zich weer in Tour na zware valpartij in Roubaix

    Sanne Cant wordt in oktober 33. Je zou denken: de herfst van haar carrière nadert, maar wat moet je dan zeggen van de 40-jarige Annemiek van Vleuten? Veldrijdster Cant amuseert zich in de Tour de France Femmes als manusje-van-alles bij Fenix-Deceuninck. Ondanks die verschrikkelijke valpartij in Parijs-Roubaix in april is ze nog niet klaar met de koers: “Ik vind het nog minstens even leuk als vorig jaar in de Tour.”