Hulpverleners schermen de plaats af waar de aanrijding gebeurde

Pick-uptruck rijdt in op voetgangers in Canada: 2 doden en 9 gewonden

In Amqui, in de Canadese provincie Quebec, is een pick-uptruck ingereden op voetgangers. Daarbij zijn twee doden gevallen en negen gewonden. Dat meldt de politie. Volgens een bron binnen de Canadese autoriteiten zou er geen sprake zijn van een terreurdaad.

Volgens de Canadese omroep CBC sloeg de 38-jarige bestuurder van de wagen na de aanrijding op de vlucht, maar gaf hij zichzelf later aan. Hij is opgepakt. Er loopt een onderzoek naar de omstandigheden van het drama. Maar een bron binnen de Canadese autoriteiten sluit een terreurdaad alvast uit. Volgens de politie gaat het zo goed als zeker om een "geïsoleerd incident".

Twee van de gewonden zouden er ernstig aan toe zijn. De dodelijke slachtoffers zijn een zeventiger en een zestiger. Onder de gewonden zijn drie kinderen, maakte de politie bekend.

"Ik ben met heel mijn hart bij de burgers van Amqui", schreef de Canadese premier Justin Trudeau in een boodschap op Twitter. Hij bedankte daarbij ook de hulpverleners.

Begin februari kwamen in Montréal al twee kinderen om het leven toen een man opzettelijk met een bus inreed op een kinderopvang.

Meest gelezen